30. jun. 2016
Af Helle Skram de Fries

TILLYKKE: Terese Damsholt fejrer fødselsdag med håndpillede rejer

terese damsholt
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
Skuespiller Terese Damsholt, der blandt andet spiller Katrine Larsen i Korsbæk på Bakken, fejrer sin 69-års fødselsdag sammen med sin mand Tom McEwan, familie og venner.

- Jeg står faktisk og piller rejer sammen med Birgitte Raaberg, lyder det fra en glad Terese Damsholt, da BILLED-BLADET ringer og ønsker tillykke med de 69 år.

Skuespilleren Birgitte Raaberg er nemlig blandt en af de gode venner, der skal være med til at fejre hendes fødselsdag.

- Ja, og vi skal have noget godt brød til de her rejer, og så skal jeg hygge med familie og gode venner, fortæller fødselsdagsbarnet, som privat har været sammen med 76-årige skuespiller Tom McEwan igennem 46 år.

- Og vi har været gift i 36, men vi går ikke så meget op i bryllupsdage og den slags.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Terese Damsholts succes med kvindecabaret

Terese Damsholt blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1971 og har spillet et hav af roller – både på det Det Kongelige Teater og i julekalenderne ”Nissebanden i Grønland” og ”Nissernes Ø”.

Fra 1987-2000 var Terese Damsholt med i den succesfulde kvindecabaret ”Byens Bedste Bryster” sammen med Kirsten Peuliche, Lisbeth Lundquist og Margrethe Koyto. Terese Damsholt har spillet utallige revyer – blandt andre Mogenstrup, Hjørring, Aarhus Helsingør og Tivoli Friheden.

Spiller Katrine Larsen i Korsbæk på Bakken

- Og i dag har jeg travlt med mit arbejde på Bakken, fortæller Terese Damsholt, der er en af de skuespillere som de folkekære karakterer fra TV-serien Matador i Korsbæk på Bakken.

Terese Damsholt har mange forskellige roller, og hun er skøn - blandt andet i rollen som grisehandlerens kone, Katrine Larsen.

Udover rollerne i Korsbæk træner den nu 69-årige skuespillerinde også sig selv i selvudvikling og universel visdom.

terese damsholt
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET

Læs mere om: