Tirsdag, 8. maj 2018 - af John Lautrup

TILLYKKE: Waage Sandø fylder 75 år

Pia Jondal og Waage Sandø

Pia Jondal og Waage Sandø

Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
Waage Sandø har spillet skrappe fædrefigurer på både film og TV. Privat er han meget mere mild.

Waage Sandø, den myndige patriark i utallige film- og TV-roller, kan i dag lade sig fejre som fuldmoden familieoverhoved i sin egen familie.

75 år bliver den flittige skuespiller, der spillede Lis Nørgaards krasbørstige far i filmen om hendes tidlige liv "Kun en pige". Og som i TV-serien "Krøniken" også spillede en autoritær far, Kaj Holger, med principper støbt i jernbeton. 

Waage Sandøe om opdragelse

Selv er han gift med skuespillerkollega Pia Jondal og er en langt mildere far for sine tre døtre. 

- Jeg har forsøgt at elske, støtte og bakke op om hvert af mine børn. Men jeg synes også, det er vigtigt, at de ikke er blevet skånet for meget for alt det, der er sket omkring dem. Mine børn har skullet vide, at der også findes konflikter.

- Jeg har gjort, hvad jeg har kunnet for ikke at pakke dem for meget ind. Det er vigtigt, at de har set livets omskifteligheder både i glæden og i kærligheden, men også i sorgen, sagde Waage Sandø for nogle år siden til Kristeligt Dagblad. 

Waage Sandøe om Kaj Holger-rollen

Rollen som Kaj Holger i "Krøniken" er i øvrigt den TV-rolle, han har været gladest for at spille. 

- Jeg er nok den skuespiller i landet, der har medvirket i flest serier. Som skuespiller var "Krøniken" den mest interessante, men i forhold til mit omdømme var det IP i "Rejseholdet", der gav mig mest. Jeg møder stadig folk på gaden, der siger: "Der går IP". Det er sjældent, de siger: "Der går Kaj Holger", for folk kunne ikke lide ham,« har Waage Sandø fortalt til Søndagsavisen. 

Han har dog altid forsvaret Kaj Holger. Han og Kaj Holger har nemlig det tilfælles, at de kun vil det bedste for deres børn. Forskellen er, at det i "Krøniken" helt og holdent skulle foregå på Kaj Holgers præmisser. 

Billed-Bladet ønsker stort tillykke til Waage Sandø.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden