Tommy Kenter: Jeg er mest tryg ved kvinder

Tommy Kenter.
Tommy Kenter.
Foto: Lars H. Laursen
Tommy Kenter begræder på ingen måde, at han den næste års tid bliver holdt i ørerne af Lisbet Dahl og Bodil Jørgensen.

Med sin rolle i stykket Den grønne elevator slår skuespiller Tommy Kenter følge med to erfarne kvinder i underholdningsbranchen, og det passer ham rigtigt fint, for kvindeligt selskab er han mest tryg ved.

Skuespilleren Tommy Kenter begræder på ingen måde, at han den næste års tid bliver holdt i ørerne af instruktør Lisbet Dahl og medspiller Bodil Jørgensen, når han indøver sin rolle i lystspillet "Den grønne elevator", som får premiere i Glassalen i Tivoli til næste år. For kvinder har altid spillet en stor rolle i hans liv.

- Jeg holder meget af kvinder, og jeg er mere tryg ved kvinder end ved mænd. Det er helt tilbage fra min barndom, hvor jeg hellere ville lege med pigerne end at spille fodbold med drengene. Mine nærmeste venner er også kvinder. Det er bare kommet til mig. Det er faldet mig helt naturligt, siger Tommy Kenter.

Er det fordi, du synes, kvinder er smukkere?

- Nogle kvinder er smukke. Ikke alle.

Privat er det aldrig lykkedes 62-årige Tommy Kenter at få et livslangt parforhold til at fungere, og han har tidligere udtalt, at det er illusorisk, at en mand og kvinde kan leve sammen hele livet, men alligevel er der noget, som de to køn kan hente hos hinanden, mener han.

- Der er da nogle ting, mænd er bedre til end kvinder. At time en videooptager for eksempel, at spille bebop på saxofon eller at reparere en bilmotor. Men det er jo en følelsessag det med at foretrække kvinders selskab, og følelser er svære forklare. Men det er vigtigt med fortroligheden, siger Tommy Kenter.

Ser det sjove i fuldskaben

Et af hans mål i karriere har lige fra tiden som teaterskoleelev været at spille med i stykket Den grønne elevator, og nu har han altså fået chancen. Her skal Tommy Kenter spille den underkuede ægtemand Billy, der sammen med veninden Blanche forsøger at få det til at se ud, som om de har haft en affære.  Det kræver en del cocktails, før den plan lykkes.

- Jeg glæder mig til at spille sammen med Bodil Jørgensen, for vi har den samme humor. Det er jo svært at forklare humor, men vi ser på det morsomme på den samme måde, og vi er gode til at tænde hinanden på det humoristiske plan, siger skuespilleren.

Vi kender nok alle Tommy Kenter som en mand, der ikke er bange for at skeje ud og tage fusen på de tilstedeværende ved at tage en fin konditorkage med vold, som han gjorde det ved Bodil-festen tilbage i 2003. Derfor passer rollen som fuld mand ham også fortrinligt, men han vil ikke kalde sine egne udskejelser for skandaløse.

- Det er jo noget, folk har udråbt det til efterfølgende.  Jeg kan bare lide at lave noget uforudsigeligt. Men det har jeg jo talt om mange gange før. Fuldskaben i sig selv er jo kun sjov, fordi man laver noget overrumplende, og når den er sat i den rette sammenhæng, siger Tommy Kenter.

Den grønne elevator får premiere i Glassalen i Tivoli den 20. februar 2014.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden