10. nov. 2019
Af Helle Skram de Fries

Tommy Kenter må droppe juleferien

Tommy Kenter.
Tommy Kenter.
Foto: Lars H. Laursen
Succesen i Tommy Kenters sidste store teaterrolle, Spillemand på en Tagryg, er så omfattende, at spilletiden forlænges.
Oprindeligt kunne den 69-årige skuespiller Tommy Kenter se frem til at holde juleferie fra 15. december. Der skulle han nemlig for allersidste gang på scenen på Det Ny Teater i rollen som den lune og underfundige Tevye i ”Spillemand på en Tagryg”.
Men publikum er så vilde med musicalen, at spilleperioden er forlænget til og med 31. december, så Tommy Kenter får ikke god tid til julegaveindkøbene. I ”Spillemand på en Tagryg” – der blandt meget andet er kendt for sangnummeret ”Hvis jeg var en rig mand” – har Tommy Kenter den store bærende rolle og skal både synge og danse. Det er, erkender den erfarne skuespiller, skønt, men også hårdt og kræver en god kondition. Netop den erkendelse har fået Tommy Kenter til at beslutte, at dette er hans sidste store teaterrolle. -Jeg bliver jo 70 år lige om lidt, fortæller han i et stort interview i BILLED-BLADET. På scenen er Tommy Kenter sammen med sin tidligere private partner, Ann-Mari Max Hansen, der spiller hans kone Golde.
https://imgix.billedbladet.dk/spillemand_pa_en_tagryg_bb_27_d4l1597aa.jpg
Foto: Søren Lamberth
Med i forestillingen er også Holger Juul Hansens barnebarn, Lærke Juul Hansen, der spiller en af ægteparret tre giftefærdige døtre.
https://imgix.billedbladet.dk/spillemand_pa_en_tagryg_bb_38_d4l1721aa.jpg
Foto: Søren Lamberth
Læs det store personinterview med Tommy Kenter i BILLED-BLADET, der er ude nu. Her fortæller den folkekære skuespiller blandt andet, hvorfor han stopper med de store teaterroller, hvad han skal efterfølgende, om det tætte venskab med Morten Grundwald, som han stadig savner, og hvordan han håber at blive gammel sammen med den kvinde, han elsker.
Mellem jul og nytår opføres "Spillemand på en Tagryg" 26. 27. 28. 29 og 31 dec.

Læs mere om: