Ulf Pilgaard:
Ulf Pilgaard chikaneret: Ubehagelig oplevelse

Ulf Pilgaard

Ulf Pilgaard

Foto: Birger Storm
Ulf Pilgaard blev en aften chikaneret i Cirkusrevyen, hvor nogle mænd afbrød forestillingen, efter at han var blevet præsenteret som Yahya Hassan.

Grinene forstummede en aften i Cirkusrevyen kort tid efter premieren. Ulf Pilgaard var netop blevet introduceret over højtalerne med ordene: "Her kommer Danmarks nye nationaldigter Yahya Hassan". Dét hørte nogle mænd, som gik forbi uden for teltet, skriver BT, og de blev åbenbart så oprørte, at de besluttede at afbryde forestillingen.  

- Det lykkedes dem at komme helt op foran scenen, hvor de begyndte at råbe en masse ukvemsord på et fremmed sprog. Folk blev meget utrygge. De vidste jo ikke, om det var en del af forestillingen eller ej, fortæller Ulf Pilgaard til BT.

Kontrollørerne fik dog hurtigt ekspederet mændene udenfor igen.

- Det er heldigvis ikke noget, vi oplever særlig tit, men man blev da lidt overrasket og distraheret, siger Ulf Pilgaard og kalder oplevelsen "lidt halv-ubehagelig".

Yahya Hassan er den unge digter af palæstinensisk afstamning, som først på året satte Danmark på den anden ende med sine stærkt islamkritiske digte om livet i en dansk forstadsghetto. Siden har han måttet leve med politibeskyttelse.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden