Ulf Pilgaard gør det igen - dronningen af Cirkusrevyen

Ligheden er slående. Ulf Pilgaard går på scenen som Danmarks dronning og laver en kærlig parodi på regenten. (Fotomontage)

Ligheden er slående. Ulf Pilgaard går på scenen som Danmarks dronning og laver en kærlig parodi på regenten. (Fotomontage)

Foto: Birger Storm og Martin Høien/BILLED-BLADET
Revy-legenden Ulf Pilgaard stiller igen i år op som dronning Margrethe i Cirkusrevyen.

Birthe Rønn Hornbæk er dér. Det samme er dronning Margrethe. Og Lisbet Dahl har mistet stemmen en uge før premieren. Med andre ord... alt er som det plejer at være hos Danmarks største revy, Cirkusrevyen, som forleden løftede sløret for, hvad man vil kunne opleve i år.

135.000 publikummer har allerede købt 'katten i sækken' og satser på, at det er det hele værd. Og der plejer jo at være noget om snakken - derude på Bakken.

- Ja, alt er som det plejer. Jeg plejer vist kun at miste stemmen hvert andet år, men jeg tror, de andre har det fint med, at jeg holder bøtte en gang imellem, griner Cirkus­revyens grand old lady, 65-årige Lisbet Dahl. Så for at spare på de sarte stemmebånd skriver hun små sedler, som hendes instruktørassistent så læser op.

- Men jeg skal nok blive klar. Man skal have is i maven på det her tidspunkt, og det har vi heldigvis. Det eneste, vi har frygtet, er et kommende valg. Så er der nemlig et par numre, som skal skrives om. Revyen er som en organisme, der hele tiden kan ændre sig, siger Lisbet, som igen i år har følgeskab af Ulf Pilgaard, Ditte Hansen, Niels Ellegaard og Henrik Lykkegaard. Erfarne folk, som ved hvordan den skal skæres.

Og selv om de aldrig afslører for meget, kan de godt love, at der bliver et glædeligt gensyn med regenten. I år med tvillinger og en løbsk barnevogn.

- Det er faktisk sjovere at imitere andre, men folk elsker jo, når jeg træder op som dronningen. Så det gør jeg igen, fortæller den 70-årige Ulf, som i mere end tre årtier har tilbragt sin sommer i cirkus­teltet. Og indtil videre tyder alt på, at han bliver ved mange år endnu.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden