Torsdag, 26. august 2021 — af Niels Burgos

Ulf Pilgaard om sønnens død: Jeg har tænkt på ham dag og nat

Ulf Pilgaard
Ulf Pilgaard
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
I en ny bog fortæller 80-årige Ulf Pilgaard bl.a. om den store sorg det er at miste et barn.

Natten til langfredag mistede Ulf Pilgaard den ene af sine to sønner.

Mikkel døde i sit hjem, kun 48 år gammel. Nu fortæller 80-årige Pilgaard for første gang om den sorg, der har ramt ham - både da han mistede Mikkel, og da hans elskede Gitte gik bort for fem år siden. I en ny bog med titlen "Hellere halvgammel end død", som udkommer den 26. august, fortæller den populære skuespiller bl.a. hvor meget det irriterer ham at skulle sættes i bås på grund af sin alder. Men også om triste stunder, der har ramt ham. I et interview med BILLED-BLADET i denne uge uddyber Ulf:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ulf: Man skal LEVE!

- Der er bunker at lave, også når man er gammel som jeg, og det er bare at kaste sig ud i det. Gribe mulighederne og ikke krybe sammen under en sten. Man skal LEVE, siger Ulf Pilgaard, der ellers har haft sorger nok på det sidste til ikke at være så optimistisk omkring dén del.

– Ja, men jeg nægter at lade sorgen styre mit liv, så jeg ikke kan leve. Jeg vil sørge – til min død – over tabet af Gitte, som jeg fik mere end 50 år sammen med, og at jeg i påsken pludselig mistede min søn, Mikkel, kun 48 år gammel, skal jeg også leve med. Han var paranoid skizofren og tog ikke sin medicin, men levede som misbruger. Han kæmpede i mange år med bl.a. hashmisbrug, som han begyndte på som 16-årig, og selv om jeg altid har bebrejdet mig selv og spurgt, om vi kunne have gjort noget anderledes, må jeg bare erkende, at den sygdom tog livet af ham. De sidste 20 år har jeg tænkt på ham dag og nat, for det er svært at acceptere, når ens skønne dreng, for det bliver han jo ved med at være, ikke kan finde ståsted i livet. Man håber og håber … siger Ulf Pilgaard, der stadig har svært ved at tale om sønnens pludselige død.

I interviewet med BILLED-BLADET i denne uge kan du også læse, hvordan Ulf insisterer på at have ret til kærlighed, selv om man er oppe i årene.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden