Søndag, 9. juni 2013 — af af Trine Fisker

Vicki Berlin: Derfor skal jeg ikke have børn

Vicki Berlin
Vicki Berlin
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Skuespilleren Vicki Berlin er åben og ærlig omkring sin beslutning om ikke at få børn. Jeg er ikke er børnemenneske, forklarer hun.

Skuespilleren Vicki Berlin, som vi kender fra en lang række satireprogrammer, og som også slår sine folder på landets revyscener, har truffet en beslutning om at hun ikke vil have børn.

Det er et valg, hun har taget for længe siden. Og det er også et valg, hun for længst har besluttet at stå ved offentligt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Cecilie Beck, der er nyhedsvært på TV 2 har sammen med sin mand også truffet en stor beslutning. Læs hvilken femina.dk

Ikke fordi hun synes, hun skylder nogen det svar, men hun opdagede bare, at sådan er det ikke med børne-spørgsmålet. For når folk spurgte, og hun svarede ærligt, at børn overhovedet ikke interesserer hende, så kom reaktionerne.

Besluttede at sige tingene ligeud

Og de kom nærmest per automatik og varierende fra ’Bare vent, du bliver klogere!’ til ’Hvordan kan du tillade dig den holdning?!’.

Det brød hun sig ikke rigtigt om. Hverken det der ’vi ved bedre’-noget eller den moraliserende pegefinger. Og mest derfor besluttede hun, at hun fremover ville sige tingene ligeud, hvis hun blev spurgt.

– Så nej, nej, det er overhovedet ikke for privat, siger Vicki Berlin og fortsætter:

– Jeg er bare ikke et børnemenneske. Børn interesserer mig ikke. Det har de aldrig gjort. Jeg er heller ikke god til børn. Og i øvrigt fylder mit arbejde så meget, at det liv vil jeg ikke byde et barn, siger hun.

Vicki Berlin er bla. kendt fra satireprogrammer. Men hun vil gerne prøve noget andet. På soendag.dk fortæller hun om sin drøm

Mine to hunde er mine børn

I stedet for børn har hun to hunde.

– Dyr derimod har altid optaget mig. Og det gælder nærmest alle dyr. Da jeg var barn, havde jeg hundeplakater over hele mit værelse. Jeg har altid elsket hunde. Men jeg fik aldrig en hund. Mine forældre syntes, det ville gøre os for bundet.

I dag er hun til gengæld ’mor’ til hundene Walter og Gustav.

– Og ja, de er mine børn, helt sikkert. Sådan er dét, siger hun.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden