2. nov. 2014
Af af Niels Burgos

Thomas Herman smider overskægget

I hele november lader Thomas Herman nu sit overskæg vokse frem igen.
I hele november lader Thomas Herman nu sit overskæg vokse frem igen.
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
TV-kokken er blevet Movember-ambassadør i kampen mod prostatakræft. Og i går røg hans karakteristiske moustache.

TV-kokken Thomas Herman havde i går barberskaberen fremme. Af røg hans varemærke-overskæg - og hele november får skægget nu lov at vokse frem igen. Det sker, fordi Thomas er blevet såkaldt Movember-ambassadør i kampen mod prostatakræft. Bevægelsen Movember handler nemlig om at skabe opmærksomhed om den kræftfform, der rammer mange mænd.

- For mig handler det om at tage ansvar, og eftersom jeg ikke kan donere en halv million, må jeg gøre, hvad jeg kan på den offentlige del, siger Thomas Herman til Berlingske. Han mener, at mænd lever i deres stille sind og håber på det bedste i stedet for at gå til lægen. Han ikke selv haft prostatakræft, men oplevet det sin omgangskreds. Thomas' opfordring til mænd lyder derfor, at de skal være mere opmærksomme på at tjekke sig selv for symptomer.

Thomas Herman har arbejdet som kok og køkkenchef på en række af landets førende restauranter. Men de seneste to år har han lavet TV på fuld tid - bl.a. sammen med Puk Elgård i de populære sommerprogrammer "Puk og Herman stævner ud".

Læs mere om: