14. sep. 2012
Af af John Lautrup

Thomas Rode får nyt madprogram

Thomas Rode bliver TV-vært.
Thomas Rode bliver TV-vært.
Foto: AOP
"ROD i køkkenet" er titlen på et nyt dagligt madprogram med stjernekokken Thomas Rode som vært.

Stjernekokken Thomas Rode får nu sit helt eget daglige madprogram. Mandag den 1. oktober kl. 19.00 har Kanal 5 nemlig premiere på "ROD i køkkenet". Her konkurrerer to kendte danskere mandag til torsdag om at lave deres bedste signatur-ret til Thomas Rode.

Deltagerne kæmper indædt om at slippe for at tage opvasken og i stedet få lov til at drikke champagne med Thomas. I det første program slås Laura Drasbæk og Silas Holst om, hvem der skal undgå at hive gummihandskerne og baljen frem.

Thomas Rode er køkkenchef på Michelin-restauranten "Kong Hans". Han fik sit TV-gennembrud som den hårde, men charmerende kok i Kanal 5-programmerne "4-Stjerners middag" og "4-Stjerners rejse". Han har også udgivet flere bøger, blandt andre "I Kongens klæ'r" og "En kogebog" med opskrifter fra Kong Hans' kælder. Nu får han for første gang sit helt eget madprogram på Kanal 5.

- Jeg har efterhånden lavet rigtig mange madprogrammer til Kanal 5, men jeg har aldrig været med til et program, hvor der bliver grinet så meget i køkkenet. Uden at afsløre for meget kan jeg da godt fortælle, at Laura Drasbæks pastaret krævede, at jeg kunne lægge ansigtet i de rette folder og tage det sure med det søde. Der er stor begejstring i køkkenet blandt mine gæster, og jeg kan simpelthen ikke lade være med at hjælpe deltagerne, når det brænder på. Jeg håber selvfølgelig også, at Kanal 5´s seere kan finde inspiration til at gøre madlavningen i hjemmet lidt sjovere og sundere," fortæller Thomas Rode i en pressemeddelelse.

I premiereprogrammet forsøger Laura Drasbæk at kombinere citron, chili og artiskok i en utraditionel pastaret, og Silas Holst kaster sig ud i at stege frikadeller for første gang i sit liv. Resten af premiereugen er det Sidney Lee, Peter Birch, rapperen "Jøden", Elisa Lykke, Jim Lyngvild og komikeren Heino, der skal imponere både Kanal 5´s seere og Thomas Rode. Senere gæster blandt andre også Cecilie Hother, Annette Heick, Pia Allerslev og tidligere drabschef Ove Dahl køkkenet.

Læs mere om: