Mandag, 28. december 2009 - af af Louise Møller

Thure Lindhardt: Jeg er en snotforkælet skuespiller

Thure Lindhardt

Thure Lindhardt 

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
35-årig Thure Lindhardt har medvind i sine sejl. Både på karriere-fronten og i sit privatliv - og han nyder hvert øjeblik

Som 12-årig gik en ung Thure Lindhardt til audition på en rolle i Bille Augusts "Pelle Eroberen". En rolle som han fik og siden er det blevet til mange anmelderoste roller for den kun 35-årig skuespiller.

I et interview til Metroexpress fortæller Thure om vigtigheden af at leve i nuet, at være glad for det man beskæftiger sig med og erkender samtidig også, at han vel nok er snotforkælet.

- På mange måder har det været helt fantastisk. Jeg har i den grad opnået det, jeg drømte om for 10 år siden og også meget mere, siger den talentfulde skuespiller.

Til spørgsmålet om, hvilken præstation han er allermest stolt af, svarer Thure

- "Hamlet" er en af de præstationer, hvor jeg har kæmpet mest, og som jeg også er meget stolt af. Det er en så stor, vigtig og svær rolle, som man kan blive bange for eller tage på sig.

Og Thure kunne godt tænke sig at spille mere Shakespeare.

- Det er så alsidig og alment. Der er både gode og onde i os på en gang. Jeg synes, der bliver lavet mange gode ting i dag, men meget, især TV, er baseret på typer og klicheer.

Jeg kan godt lide, at der sad en mand for 500 år siden og ophævede de klicheer. Vi er jo begge dele, siger Thure om Shakespeare.

Også i udlandet, har Thure Lindhardt gjort sig bemærket. Både i den danske "Flammen og Citronen" og i Dan Browns "Engle og dæmoner" med blandt andre Tom Hanks på rollelisten.

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden