6. sep. 2014
Af af Niels Burgos

Thure Lindhardt: Jeg skal røre mennesker

Erasmus Montanus er blevet en opblæst nar efter at have været i udlandet. Det ligger fjernt fra Thures egen person.
Erasmus Montanus er blevet en opblæst nar efter at have været i udlandet. Det ligger fjernt fra Thures egen person.
Foto: All Over
Den snart 40-årige skuespiller vil ikke være skuespiller bare for at være berømt.

I aften, lørdag, går han på scenen i en af sin karrieres måske mest krævende roller - som Holbergs Erasmus Montanus på Det kgl. Teater. Men for snart 40-årige Thure er der lysår imellem den måde, han selv ser verden på - og Erasmus Montanus' arrogante forhold til sine medmennesker. Også selv om Thure nemt kunne være endt i samme boldgade som Erasmus - efter sine mange flotte internationale successer. Men Thure vil noget andet og mere med sit skuespil end blot hæve sig op på en piedestal. Han føler, han har et ansvar overfor sit publikum. Han forklarer hvordan i Børsen:

- Det er interessant at stille sig selv spørgsmålet: Når jeg har nået mit mål, hvad vil jeg så med det? Det skal betyde noget for mig, når jeg spiller, ellers betyder det ikke noget for dem, der sidder og kigger på. Vi har jo alle et valg; vil vi ligge på sofaen eller gøre noget? Men så har vi også et ansvar. Hvis vi vælger at gøre noget, kan vi jo så vælge mellem, hvad vi gør, og hvem vi vil gøre det for, siger Thure til Børsen og fortsætter:

- Hvis jeg vil være berømt, hvad vil jeg så med berømmelsen? Det er et ansvar, man må være bevidst om. Jeg hader, når folk kun bruger det ansvar til at tale om, hvor selvfede de er. Hvis du er en, som folk gider høre på, så følger der et ansvar med - værsgo', nu gælder det, forklarer han i Børsen

- Jeg har fået lov at spille skuespil, nok har jeg arbejdet røven ud af bukserne for det, men så skal jeg også bruge det. Jeg skal røre mennesker, rive dem med og få dem til at grine, mener aftenens hovedperson på Kongens Nytorv i København.

Læs mere om: