Til lykke: Paw Henriksen fylder 40

Paw Henriksen bruger meget af sin fritid på at cykle landevejene tynde - bl.a. sammen med vennen Brian Holm.

Paw Henriksen bruger meget af sin fritid på at cykle landevejene tynde - bl.a. sammen med vennen Brian Holm.

Foto: All Over
Efter nogle barske år med sygdom og skilsmisse kan den populære skuespiller Paw Henriksen i dag fejre sin 40-års fødselsdag med optimisme og et lyst syn på fremtiden

"Fra rod til folkeeje" lyder overskriften på en af avisernes fødselsdagsomtaler af Paw Henriksen. Og det med roden er Paws egen udlægning af hans unge år i Greve syd for København. Han havde svært ved at sidde stille, og det, som skete i skolen, interesserede ham ikke synderligt. Heldigvis blev han grebet af boksesporten, og fra han var 14, til han var 19, opnåede han pæn succes som juniorbokser. Det fik unge Paw tilbage på skolebænken. Han bestod HF og kom ind på Statens Teaterskole, hvor han blev færdig i 2000. Seks år senere var han ikke længere blot endnu en ukendt ung skuespiller. Han bragede gennem TV-skærmene i 2006 som Anna Pihls politikollega i serien "Anna Pihl".

Men kort efter at TV-optagelserne sluttede, blev Paw ramt af en alvorlig tarmsygdom, der truede med at tage livet af ham. Det betød mange måneder med operationer og sygeleje, men Paw kæmpede sig tilbage - og har igen fuld fart på karrieren, selv om han må leve med kroniske smerter. Lige nu er han i gang med optagelserne til den nye danske film "Der kommer en dag" sammen med bl.a. Lars Mikkelsen og Sofie Gråbøl.

Paw Henriksen har fundet lykken

Privat har han fundet lykken med kæresten Frederikke, der er pædagogstuderende - efter han i 2009 måtte erkende, at hans ægteskab med Rikke Toft Pedersen efter blot et enkelt år ikke længere kunne overleve.

I sin fritid er Paw passioneret cykelrytter - og han bruger meget tid som ambassadør for patientforeningen Colitis-Chron Foreningen - den sygdom, som var tæt på at tage livet af ham. Han får også tid til at arbejde som ambassadør for Børnehjælpesdagen og for La Flamme Rouge, der samler penge ind til kræftramte børn. Paw har med andre ord for længst lagt sin fortid som "rod" bag sig. I dag er han en rigtig guttermand med overskud til at hjælpe andre - og heldigvis for os allesammen med god gang i karrieren som skuespiller. Vi siger til lykke!

LÆS OGSÅ: Paw Henriksen: Jeg vil da gerne have børn

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden