Lørdag, 9. oktober 2010 - af af Lisbeth Grube

Topmodel Karen Ziefeldt fortæller om sin brors tragiske død

Karen Ziefeldt
Karen Ziefeldt
Foto: Birger Storm
18-årige Karen Ziefeldts verden gik i stå, da hun mistede sin niårige lillebror på et splitsekund.

Hans død gjorde, at hun valgte at stille op i Topmodel - og nu er hun blandt de 11 finalister.

Det var på Karens 18-års fødselsdag, at lynet slog ned i hendes familie i Nyborg. Karen havde været til dans i Odense, og da hun om aftenen kom hjem med toget, var det til et fuldt hus. Hendes fars kammerat, som er politimand, åbnede døren.

- Jeg tænkte med det samme, at nogen var død. Så fik jeg det at vide. Min lillebror spillede fodbold med min far som træner, og under træningen var han løbet over til min far og havde sagt: "Far, jeg kan ikke trække vejret". Så faldt han død om. Jeg gik i chok, ville ikke tro på det, og de næste timer husker jeg ikke. Omkring midnat tog vi ind på Odense Sygehus, og dér så jeg Anders for sidste gang, fortæller Karen.

Hjertefejl

Karen Ziefeldt og hendes mor, Lisbeth, sidder i deres hyggelige stue med te på kanden og levende lys. Karens forældre er skilt, så det er en lille familie, der sidder tilbage med et enormt tomrum. Obduktionen viste, at Anders led af et forstørret hjerte, som voksede i tredobbelt tempo i forhold til kroppen. Et halvt år efter det pludselige dødsfald fylder minderne og sorgen.

- Her er så stille. Før var der altid liv og glade dage, men nu forstår vi betydningen af "dødstille", siger Karens mor.

- Ja, det er meget mærkeligt, at Anders ikke er her. Jeg ser jo tit hans venner, og vi bliver mindet om ham konstant. Heldigvis har alle folk været rigtig søde, men det er trist pludselig at være enebarn, erkender Karen, der går på den internationale linje på Nyborg Gymnasium.

Forfulgte sin drøm

Selv om hun var knust og bar følelserne helt uden på tøjet, besluttede hun sig for at forfølge sin modeldrøm i Topmodel.

- Anders' død gjorde, at jeg tog af sted. Jeg trængte til at komme væk og gøre noget, jeg havde lyst til. Det kan jo være for sent på et øjeblik. Og så skete der noget meget underligt. Min mor og jeg sad ved computeren og talte om, hvorvidt jeg skulle deltage i Topmodel, da en sang med ordene "så gør det nu, for livet er så kort", pludselig gik i gang.

Den fynske skønhed med de følsomme brune øjne har da heller ikke fortrudt et sekund. Topmodel har givet Karen eventyrlige oplevelser, og hun har lært sig selv bedre at kende.

- Selvfølgelig har der været dage, hvor jeg har været helt nede. Og hvis der var intriger mellem nogle af pigerne, kunne jeg slet ikke rumme det. Småting bliver ligegyldige, når man har mistet én, man elsker. Men jeg har fået rigtig god opbakning, og det hjælper at tale om sorgen. Mit bedste råd er, at man taler om følelserne og ikke lukker sig inde. Og så skal man passe på hinanden i familien, siger Karen, som personligt er kommet tættere på sin mor.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden