Mandag, 14. januar 2013 — af af Marianne Knudsen

Årgang 0-mor fyret som dagplejer

Lene Josefsen fra "Årgang 0"
Lene Josefsen
Foto: Niels Henrik Dam
Lene Josefsen, der er mor til Emma fra TV 2's populære serie "Årgang 0", leder efter et nyt arbejde.

Lene Josefsen, der er mor til Emma fra TV 2's populære serie "Årgang 0", er efter fire år som dagplejemor blevet fyret. Faldende børnetal i Tarm er årsagen, og derfor leder hun efter et nyt arbejde, hvor hun kan bruge sin uddannelse som pædagog.

Livet som dagplejemor i Tarm er slut for Lene fra "Årgang 0". I september fik hun en fyreseddel fra Ringkøbing-Skjern Kommune på grund af et faldende børnetal i kommunen. En fyring, der dog ikke er kommet helt bag på hende, fordi der løbende har været nedskæringer på området de seneste to år. Alligevel synes hun, det er hårdt at blive fyret.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er svært at undvære mine dagplejebørn. De var blevet en del af vores familie. Heldigvis er Tarm en lille by, så jeg møder ofte dem og deres forældre, fortæller Lene Josefsen, der har været dagplejemor i mere end fire år.

Emma og hendes brødre er glade

Til gengæld synes 12-årige Emma og hendes små brødre, Simon og Mikkel, at det er alle tiders, at deres mor er stoppet som dagplejemor. Nu behøver de ikke være stille, når dagplejebørnene sover, og de skal heller ikke længere kæmpe om Lene og Poul-Eriks opmærksomhed, nu hvor de er de eneste børn i hjemmet.

- Og så har de to drenge endelig fået hver deres værelse, fordi jeg ikke længere behøver et legerum. Det, synes de, er helt fantastisk, griner Lene.

Ser positivt på situationen

Hun har valgt at se positivt på det hele, fordi hun inden fyringen havde gået og tænkt på, om hun skulle få noget andet ud af sin uddannelse som pædagog.

- Og nu er det tidspunkt åbenbart kommet, konstaterer hun.

Hun har dog indtil videre ikke haft held med sig i jagten på et nyt arbejde. Ansøgninger er sendt af sted, men hun er langtfra den eneste, der søger.

Keder sig ikke

- Det virker helt umuligt, når man får at vide, at der er over 130 ansøgninger til en stilling som pædagog. Men jeg må jo bare fortsætte med at søge, siger Lene fortrøstningsfuldt.

Poul-Erik arbejder stadig på fabrikken Færch Plast i Holstebro i weekenderne og har fri hele ugen.

- Det sværeste ved at være arbejdsløs er ikke at vide, hvornår jeg kommer i arbejde igen. For jeg har ingen problemer med at få tiden til at gå. Dagene flyver af sted med tre børn, der kommer hjem fra børnehave og skole. Så der er nok at lave, siger Lene.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden