Onsdag, 25. januar 2023 - af Regitze Ørnstrup Christensen

Ærlige Milo Kinnock: Sådan var det at vokse op med en mor som statsminister

Milo Kinnock og Helle Thorning-Schmidt
Milo Kinnock og Helle Thorning-Schmidt
Foto: Gregers Overvad
Det er langt fra alle, der kan sige, at de har en mor, der har været statsminister. Det kan Milo Kinnock dog. I ”Til middag hos” sætter han ord på, hvordan det har været at vokse op i de rammer.

I 2011 fik Danmark den første kvindelige statsminister: Helle Thorning-Schmidt.

Og med den titel kom en ny tilværelse for både hende og familien. Dengang var Milo Kinnock 11 år gammel. En tid han åbner op for i TV3-programmet ”Til Middag Hos.”

- Jeg har da nogle mærkelige minder, som der ikke er særlig mange af mine venner, der kan relatere til. Så jeg tror måske også, at det er derfor, jeg er blevet så tæt med min lillesøster, fortæller han.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For de fleste af os gælder det, at vores virkelighed er vores virkelighed, og vi kan kun sammenligne med netop det, vi har inde for vores referenceramme. Så når Milo fra tid til anden bliver spurgt om, hvordan det egentlig har været at vokse op på den måde, så er han meget reflekteret.

- Jeg har jo ikke oplevet andet, så på den måde har jeg ikke så meget at sammenligne med, men det har jo været underligt til tider, og jeg vil ikke lyve, det har også været fedt nok til tider. Der har da også været fordele, fortæller han.

Rundt om bordet er Milo Kinnock i selskab med beauty-influencer Lasse Brogaard, tv-vært Emil Olsen og X-Factor-vinder Noah, tidligere Sarah, Skaalum.

Hun var god til at være hjemme

Og Lasse Brogaard er nysgerrig på, om Milo og familien så hende mindre i den periode.

- Nej, det gjorde jeg faktisk ikke. Hun var rigtig godt til altid at komme hjem og være hjemme med os, når hun skulle det. Så jeg tror, at hun arbejdede hårdt på, at vi ikke skulle mærke en så stor forskel. Der har jeg også været meget heldig, fortæller han til sine gæster i ”Til Middag Hos”.

Generelt har Milo ikke mange dårlige minder at hive frem, og for ham føles det måske mest af alt som en relativt normal opvækst. Men han mindes alligevel en ubehagelig oplevelse tilbage i 2013, hvor der var lærerlockout.

- Der var 1. maj i Fælledparken, og vi sidder nogle veninder og drikker vores børnechampagne, og har det sjovt, og så skal hun (Helle Thorning-Schmidt, red.) holde tale. Hun kommer op på scenen, og så begynder folk at sprøjte vand med vandpistoler, kaster ting efter hende og pifter, så der ikke er nogen, der kan høre, hvad hun siger. Der kunne jeg mærke, at det var sådan et ægte ”De kan ikke lide min mor”, fortæller han.

Der var dog en af veninderne, der tog ham under armen og sagde ”Vi går lige en tur”. En veninde han stadig er tæt med i dag.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden