Mandag, 25. august 2014 - af Malan Joensen

Anders Lund Madsen om ulandshjælp: Hvad får jeg for pengene?

Anders Lund Madsen og Peter Lund Madsen i Ghana.
Anders Lund Madsen og Peter Lund Madsen i Ghana.
Foto: Thomas Ravn-Pedersen.
I ”Godt nyt fra Ghana” rejser Anders Lund Madsen, der er skeptisk over for om ulandshjælp nytter noget, til Ghana med sin bror for at få syn for sagen.

Anders Lund Madsen stiller sig noget tvivlende over for, om det overhovedet nytter noget, at Danmark sender flere hundrede millioner kroner i ulandsbistand til Ghana hvert år.

I programmet ”Godt nyt fra Ghana?”, der sendes mandag aften på DR 2 klokken 21.30, rejser de to brødre til Ghana for at se nærmere på, hvordan ulandsbistanden egentlig hjælper, og hvad pengene bliver brugt til.

- 400 millioner kroner årligt fra min lomme, fra din lomme, fra jeres lommer til Ghana – jeg vil godt vide – hvad får jeg for dem? spørger Anders Lund Madsen sin bror Peter Lund Madsen, der er anderledes positivt indstillet over for hele ideen med ulandsbistand.

Ifølge Verdens Bedste Nyheder har Danmark støttet Ghana med ulandsbistand siden 1984 – man har dog i år indgået en aftale om at udfase bistanden.

Ghana er den næststørste eksportør af kakao i verden, og landet bliver fremhævet som en af de store succeshistorier i Afrika – Verdensbanken forventer, at Ghana frem til 2015 er blandt verdens 10 hurtigst voksende økonomier.

Danmarks historie med Ghana går langt tilbage. I næsten 200 år, fra 1658-1850, havde Danmark besiddelser på Guldkysten, som landet hed dengang.

I videoen nedenfor diskuterer Anders Lund Madsen og Peter Lund Madsen, hvad man egentlig får ud af at sende ulandsbistand til et land som Ghana.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden