28. mar. 2012
Af af Thomas Flindt og Peter Juncker/TjekTV

Ane Cortzen er vild med reality-TV

Ane Cortzen
Ane Cortzen
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
TV-GULD-vinderen Ane Cortzen følger Amalie, Gustav og alle de andre realitystjerner.

TjekTV har spurgt Ane Cortzen om hendes TV-vaner.

- Ser du generelt meget TV?
- Nu er jeg jo så heldig, at det er mit arbejde. Men jeg har altid set meget. Lige siden jeg som lille pige sad og så "Dallas", har jeg været fascineret af det møde mellem lyd, billede og gode historier, som TV-mediet tilbyder.

- Hvad er dine yndlingsprogrammer?
- Jeg har mange, lige fra "Kender du typen?" til "Dokumania" og "Familien fra Bryggen". Jeg ser altid "Kender du typen?" sammen med mine børn, fordi det er et varmt og fuldstændig harmløst program, som alligevel også indeholder et ikke ueffent quizelement. "Dokumania"s programmer bringer mig ofte hele følelsesregisteret igennem, mens "Familien på Bryggen" bare er fascinerende i al sin mærkværdighed. Af fiktionsserier er jeg glad for "Forbrydelsen", "Borgen" og "Rita".

- Ser du noget, som dine omgivelser ikke rigtig forstår?
- Ja, masser. "Paradise Hotel", "Fristet", "Divaer i Junglen". De fleste, der ikke gider se reality, skal som regel lige have en forklaring med på vejen. Men for mig kan reality ud over at være utroligt underholdende også være både debatskabende og en stor øjenåbner.

- Er der noget TV-øjeblik, der har gjort særligt indtryk på dig?
- For nylig var det, da Blachman sendte sin egen gruppe hjem i "X Factor". Det var virkelig mindeværdigt, fordi den faste form pludselig blev brudt.

Læs mere om: