Torsdag, 16. januar 2014 - af Karina Didriksen

Ann Eleonora Jørgensen: Jeg var tæt på at dø

Ann Eleonora Jørgensen.
Ann Eleonora Jørgensen.
Foto: Hanne Juul
Skuespilleren fik som ung en voldsom allergisk reaktion, der var ved at tage livet af hende.

Den 48-årige skuespiller Ann Eleonora Jørgensen har haft et behov for at udleve sine drømme og udfordre sig selv, siden hun blev ramt af et anafylaktisk chok - en meget voldsom allergisk reaktion, som var ved at koste hende livet.

- I en alder af bare 24 år var jeg ved at dø. En morgen vågnede jeg pludselig op med en ansigtslammelse. Lægerne gav mig en kontrastvæske i forbindelse med en scanning, og det var ved at tage livet af mig, fordi jeg fik et anafylaktisk chok, fortæller Ann Eleonora Jørgensen til ALT for damerne.

Et ønske om børn

- Det så ud, som om jeg havde meget kort tid tilbage af livet, og mens jeg lå der, tænkte jeg ikke "Øv, så er der nogle roller, jeg ikke kommer til at spille". Det var jeg fuldstændig ligeglad med. Det eneste, jeg vidste, at jeg ville være ked af, hvis jeg skulle dø nu, var, at jeg ikke havde fået børn, forklarer skuespilleren til ugebladet.

Heldigvis overlevede hun det anafylaktiske chok, og senere hen gik Ann Eleonora Jørgensens drøm om en familie i opfyldelse.

Ann Eleonora Jørgensen er gift med Rasmus Windfeld, som hun har sønnen Osvald, 9, sammen med, og hun er desuden mor til datteren Carla, 19, fra et tidligere ægteskab.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden