1. okt. 2013
Af af Søndag, Aller Media

Anne Hjernøe: Jeg skulle ikke have været TV-kok

TV-kokken Anne Jjernøe
TV-kokken Anne Jjernøe
Foto: Niels Henrik Dam
Vi kender hende som AnneMad, og selv om det virker så naturligt, at Anne Hjernøe da skal lave mad, så har det aldrig været hendes plan. Faktisk har hun aldrig haft en plan.

Når TV-kokken Anne Hjernøe toner frem på skærmen i danskernes stuer, hvor hun laver alverdens lækre retter - hjemme fra Anne Hjernøes eget køkken - er det nok de færreste der egentlig er klar over, at hun faktisk er uddannet socialpædogog.

Men hvorfor er det, at du ikke er socialpædagog i dag, men TV-kok?

- Der er så meget snak om, at folk laver karriereplaner. Det har jeg aldrig gjort. Rigtig meget er opstået i tilfældet, siger hun og fortsætter:

- I en periode, lige efter at jeg var blevet uddannet til socialpædagog, skrev jeg en del om socialpædagogik til forskellige magasiner. Men da jeg så kom ind på journalisthøjskolen og tog tillægsuddannelsen der, begyndte jeg lige så langsomt at skrive om mad, hver gang jeg skulle skrive opgaver, og så sad jeg pludselig og tilrettelagde et magasin om mad. Maden fængede bare mere end socialpædagogikken, siger Anne Hjernøe.

Den ene kogebog tog den anden

Og noget der kan minde om tilfældigheder gjorde, at Anne Hjernøe fik udgivet sin første kogebog, der handlede om familiemad

- Efterfølgende var det forlaget, der kom til mig og spurgte, om jeg ville lave en syltebog. Derefter nærmest tvang jeg min idé igennem med en tapasbog. Og så blev det kryddersnapse, jeg skrev om. Den bog kom jeg lidt i fjernsynet med. Og ja, det førte faktisk til, at jeg blev ansat på redaktionen, der lavede Frilandshaven. Det var i 2005. Og året efter, i 2006, begyndte jeg at lave mad i programmet. Dét kan ikke ligefrem kaldes karriereplanlægning, vel, siger hun og tilføjer:

- Men jeg synes stadig, der er elementer i socialpædagogikken, som er spændende. Og jeg har jo det dér totalt blødende, idealistiske red verden-gen, som gør, at jeg blandt andet er ambassadør for Verdensnaturfonden og arbejder frivilligt med sund mad for Børnehjælpsdagen og lige nu er i gang som frivillig med et projekt, der hedder Spisefællesskaber i Aarhus, hvor vi prøver at få ensomme ældre ud i nogle spisefællesskaber og har en pulje, vi sidder og uddeler midler af, forklarer hun.

Det er vigtigt at engagere sig

Og i forbindelse med de projekter, som hun er engageret i, kan hun se, at Anne Hjernøe som kendt ansigt kan bidrage med noget særligt.

– Jeg er engageret i den slags, fordi jeg synes, det er vigtigt. Og fordi jeg mener, at når man er så privilegeret, som jeg er, så skylder man også at lægge nogle kræfter i frivilligt arbejde. Hvis jeg kan bruge min madfaglighed og min kendisfaktor til at bringe noget godt ind i nogle projekter, så er det da bare om at komme i gang, siger hun.

LÆS OGSÅ:

Læs mere om: