18. feb. 2013
Af af Juliane Olsen, Newsdesk, Aller Media

Anne Kejser: Jeg bliver bedt om at krukke mere

Anne Kejser
Anne Kejser.
Foto: Lars Horn
"Big Brother"-værten Anne Kejser mener på ingen måde, at hun er bedre end andre og bliver endda bedt om at krukke lidt mere, når hun arbejder på TV-produktionen.

Et pænt goddag. Et godt humør. Et varmt smil. De ting er vigtige for "Big Brother"-værten Anne Kejser, når hun tager imod folk. Om det så er runneren på TV-produktionen eller en nysgerrig journalist. Der er ingen tvivl om, at den 31-årige TV-vært hører ind under de helt klassiske klicheer, når man taler om mødet med en kendt: Hun er sød og helt nede på jorden.

- Jeg er ordentligt opdraget, og jeg synes, at vi skal opføre os ordentligt og være høflige over for hinanden. Jeg forstår ikke, hvorfor der skal være en forskelsbehandling, for der er ikke nogen, der er vigtigere end andre. Jeg bliver faktisk ofte bedt om at krukke noget mere, for jeg synes for eksempel ikke, at andre skal hente kaffe til mig på settet medmindre, jeg er fuldstændigt ude af stand til at bevæge mig, siger Anne Kejser som lyser op i et smil hver gang, hun bliver afbrudt under interviewet af produktionsfolk.

- Du skal bare tage al den tid, du behøver, forsikrer hun mig, selv om viseren har passeret den tid, hun selv har sat af til interviewet med alive.dk

Er bare sig selv

Anne Kejser er hurtigt blevet kendt som den sjove pige, efter hun tog fusen på de danske mænd i TV-programmet "Slemme, slemme piger", hvor hun med et skjult kamera i ryggen optrådte i den ene pinlige situation efter den anden. Siden lærte vi hende at kende som den evigglade danser i "Vild med dans", og ved siden af jobbet som "Big Brother"-vært er hun nu vært på morgenprogrammet "Anne og de herreløse hunde" på den nordjyske radiostation ANR. Men det at være sjov og glad har aldrig været en levevej, som hun har sigtet efter.

- Jeg ser mig jo bare som mig selv. Jeg har jo aldrig tænkt, da jeg var jeg yngre, at jeg er mega-grineren, og det skal jeg leve af, når jeg bliver stor. Måske er der nogen, der synes, jeg er forfærdelig, og det er også fint. Det er aldrig sjovt, når folk er negative, men det sker sjældent, synes jeg, siger Anne Kejser, der til gengæld ofte oplever at blive rost for sit arbejde, når hun møder mennesker i det nordjyske.

Generelt er herningenseren da også godt tilfreds med at have fået bopæl i Aalborg, for her opfører man sig ligesom Anne Kejser ordentligt, og nordjyderne sætter en ære i at sige hej og farvel til alle, de møder på deres vej, hvilket er en vigtig værdi for skuespilleren. Og skulle karrieren i rampelyset en dag være slut for Anne Kejser, så er det også helt fint.

- Man skal møde folk i øjenhøjde, og jeg synes også, at det er vigtigt at sige tak til runneren for det arbejde, han laver. Jeg gør selv mit arbejde så godt, jeg kan, og hvis det ikke er nok, så finder jeg bare på noget andet. Jeg kunne sagtens ende med at blive for eksempel bioanalytiker, for det synes jeg er et meget spændende arbejde, siger hun.

Dyrker ikke kendis-livet

Men selv om Anne Kejser har en tendens til at vade ind i folks hjerter med træsko på, så er der også en lille kim af noget, som er helt hendes eget. Det er nemlig ikke nødvendigvis blandt mange mennesker, at hun lader op.

- Jeg kan nok godt være lidt svær at kende. Jeg går ikke og deler ud af min personlighed. Der skal helst være lidt distance. Jeg er også meget glad for at være alene, og det er der nogen som har svært ved at forstå, men jeg har nogle gange brug for ro, fordi der er så meget der fylder i min hverdag, at jeg har brug for noget anti-rastløshed, siger hun.

Heller ikke det glitrende kendisliv appellerer til Anne Kejser som bevidst har fravalgt alt der hedder rød løber og druk med kendte kolleger. Hun vil nemlig allerhelst bruge sin tid sammen med sine gode venner og sin kæreste og bruger ikke de mange tilbud, man får som kendt, som et bevidst element i sin karriere.

- Jeg er jo egentlig bare mig selv. Fremmede folk siger da en gang imellem hej til mig på gaden, men det vænner man sig hurtigt til. Jeg tager kun til sådan noget som Zulu Awards, hvis jeg er nomineret. Jeg har jo heller ikke det vilde, hektiske drukliv. Det er da aldrig rart at skulle kommentere sit privatliv over for pressen, for alle mennesker er jo et eller andet sted private, men jeg synes generelt, at folk opfører sig pænt, siger hun.

Læs mere om: