Søndag, 3. juli 2016 - af Helle Skram de Fries

Baard Owe slår sin 80-års fødselsdag sammen med fruens

Baard Owe og Marie-Louise Connick

Baard Owe og Marie-Louise Connick

Foto. Birger Storm
Den erfarne skuespiller Baard Owe fylder 80 år den 3. juli, men venter med fejringen til august, hvor han og fruen holder 160-års fødselsdag sammen.

- Jeg har så mange fejringer, at vi har valgt at slå nogle af dem sammen, fortæller skuespilleren Baard Owe, da BILLED-BLADET ringede for at sige tillykke.

Den 3. juli fylder Baard Owe selv 80 år, og den 8. december fylder hans kone Marie-Louise Coninck også 80 år.

- Og næste år har vi diamantbryllup, så det bliver noget af en udskrivning med alle de fejringer, konstaterer Baard Owe med et grin.

- Til august holder vi en fælles 160-års fødselsdags-reception. Vores ene datter Anja og hendes mand Thomas skal til Indien og er først hjemme i august.

Børn i forældrenes fodspor

De to fødselarer har sammen tvillingerne Anja og Rebekka Owe på 53, der begge er fulgt i forældrenes skuespillerfodspor.

Det samme er sønnen Dawid Owe, der er 38 år.

Baard Owe og Marie-Louise Coninck har desuden sønnen Benjamin Owe, der er 40 år.

Han er som den eneste ikke gået skuespillervejen, men er director engineering for softwarevirksomheden KaPow.

Alsidig karriere

Baard Owes skuespillerkarriere er lang og alsidig. Han har spillet et hav af roller – både på det Kongelige Teater, Aalborg Teater, Gladsaxe Teater og eksperimenterende teatre og diverse revyer – blandt andre Cirkusrevyen hele fire gange.

Også på film og TV har Baard Owe været flittigt benyttet, og man har for nylig kunne gense ham på DR K – både som pastor Zeem i Ole Bornedals ”Charlot og Charlotte” og som den patologiske professor Bondo i Lars von Tries ”Riget”.

Tilbage i 1962 deltog Baard Owe i dansk Melodi Grand Prix, hvor han opnåede en flot tredjeplads med sangen ”Er det virkelig sandt”.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Underviser i Kong Fu

I 1970’erne studerede Baard Owe teologi ved Københavns Universitet – og så har han også en uddannelse som zoneterapeut.

De 80 år trykker på ingen måde fødselaren.

- Jeg har altid ondt i kroppen, men det er fordi, jeg er instruktør i Kung Fu – og så dyrker jeg også yoga, lyder det fra en super frisk 80-års fødselar.

 

 

 

 

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden