12. feb. 2022
Af Malan Joensen

Barnaby-stjernen John Nettles: Derfor forlod jeg serien

Tom Barnaby, spillet af John Nettles og Gavin Troy, spillet af Daniel Casey. Indsat: Neil Dudgeon, der spiller John Barnaby.
Tom Barnaby, spillet af John Nettles og Gavin Troy, spillet af Daniel Casey. Indsat: Neil Dudgeon, der spiller John Barnaby.
Fotomontage: MEGA
John Nettles spillede Tom Barnaby fra 1996-2011.

Krimiserien "Midsomer Murders", som på dansk kendes som "Kriminalkommisær Barnaby", har gået sin sejrsgang i flere lande uden for Storbritannien, deriblandt Danmark.

Skuespilleren John Nettles var kriminalkommisær og hovedrolleindehaver fra 1996, hvor det såkaldte "pilot"-afsnit blev produceret, og til 2011.

Ifølge Hello Magazine har han fortalt følgende til avisen The Telegraph om sin beslutning om at forlade tv-serien:

- Det gik pludselig op for mig, at jeg ville blive den ældste detektiv på området, nu hvor David Jason (der spiller Inspector Frost i "A Touch of Frost", red.) er stoppet. Men det var en meget svær beslutning at tage, sagde han og forklarede, hvordan de mange år med serien har skabt meget nære bånd til de andre på holdet.

- Det er altid bedre at stoppe, mens publikum gerne vil have mere, end at blive buhet ned af scenen, fordi du har kedet dem, tilføjede han.

Efter John Nettles exit er det Neil Dudgeon, der i rollen som John Barnaby, fætter til Tom Barnaby, løser mordgåder i Midsomer og omegn.

Læs mere om: