15. dec. 2022
Af Majken Munk

Bertel Haarder stoppede i politik: Nu skal han noget helt andet

Bertel Haarder
Bertel Haarder
Foto: Lars H. Laursen
Til seneste Folketingsvalg genopstillede Bertel Haarder ikke, og nu springer han ud i et nyt eventyr.

I starten af november skulle danskerne endelig til stemmeurnerne.

Det blev en særlig dag for Bertel Haarder, der havde taget en beslutning om ikke at genopstille efter årtier som politiker i Folketinget.

Nu løftes sløret for, hvad han så skal bruge sin tid på.

Som tv-vært

Bertel Haarder springer nemlig ud som tv-vært, når han fra den 20. december får sit eget program, der har fået titlen ”Bertel &” på DK4. Det skriver B.T.

- Jeg er mere højskolemand og folkeoplyser end politiker. Derfor glæder jeg mig til at bidrage til oplysning og dialog gennem dk4´s nye programrække ”Bertel &”, fortæller Bertel Haarder.

- Jeg glæder mig ikke mindst til dialogen med mennesker, jeg er uenig med, eller som er levende optaget af afgørende tilværelsesspørgsmål, tilføjer han.

En travl mand

Bertel Haarder er rekordholder, da han har siddet 43 år i Folketinget.

Selv om det er en stor beslutning at stoppe en karriere, der har fyldt så meget i hans liv, var han ved godt mod, da han tog valget.

- Det er bare dejligt at stoppe min karriere i Folketinget, fortalte Bertel Haarder til BILLED-BLADET tidligere på året.

Dengang gav han også udtryk for, at han havde masser at lave, fordi han var fast skribent for seks forskellige medier, samtidig med at han har en række bestyrelsesposter.

Læs mere om: