Tirsdag, 31. marts 2015 — af af Annemette Krakau

BILLED-BLADET anbefaler: Påskens bedste TV

Der er masser af godt TV i påsken. Læs chefredaktør Annemette Krakaus anbefalinger her.

Her er BILLED-BLADETs chefredaktør Annemette Krakaus anbefalinger til påskens bedste TV:

MATADOR

Fødselsdagen!

Påskelørdag kl. 20.00, DR1

Nøj, hvor jeg glæder mig til lørdag den 4. april klokken 20.00. Præcis på det tidspunkt starter titelmelodien til ”Matador” i mit TV, og jeg sidder klar til at se det afsnit, som DR har valgt at forkæle os med i anledning af 90-års fødselsdagen.

Og det er – selvfølgelig – ”Fødselsdagen” (det med tante Møhges fødselsdag). Afsnittet sendes som resultat af en afstemning, hvor seerne har kunnet stemme på det bedste DR-program nogensinde, og ”Matador” vandt.

Ekstra flødeskum på fødselsdagslagkagen er, at vi får afsnittet i en helt perfekt og nyrestaureret udgave. Og min erfaring er, at man dermed ser rigtig mange detaljer og farver for allerførste gang. Det bliver så godt! Jeg vil dog også sige, som alle vores dejlige brugere på facebook: Jeg véd, man får smag for mere! Godt man har de øvrige 23 afsnit på dvd!

DR’s 90-års show

Onsdag kl. 20.00, DR1

DR giver os en perlerække af tilbageblik, glimt og gode gensyn i disse dage, men kronjuvelen i deres fødselsdagsfejring kommer onsdag aften klokken 20.00, hvor Louise Wolff og Jacob Riising går på scenen i Koncerthuset som værter for ”DR’s 90-års show”. DR lover et hjertevarmt, uhøjtideligt og sjovt show med masser af overraskelser, gæster, musik og gamle TV-klip.

En af de konstellationer, vi skal se på scenen, er trioen Bamse, Thomas Skov og Tine Gøtzsche… jeg gætter bare: Bamse, Kylling og Ælling? Det ville da være så sødt! Nå, vi må vente at se. Alt er top-hemmeligt indtil liveshowet. Spændende!

Og ps: Der sendes i øvrigt fra den røde løber før showet fra klokken 19.00. God fornøjelse!

Tillykke Margrethe - Aarhus fejrer dronningen

Onsdag den 8. april fra kl. 11.15, TV 2

Alle sejl er sat til onsdag den 8. april, når TV 2 ruller et brag af en festdag ud for dronning Margrethe (og alle os andre) i anledning af 75-års fødselsdagen den 16. april.

Og hvor er det bare dejligt, at det hele foregår i Aarhus. Smilets by. Dronningens by. TV 2 åbner dagen allerede om formiddagen, og herefter går det slag i slag hele dagen med fejringen, der byder på karettur, frokostreception og ikke mindst den store festforestilling i Musikhuset Aarhus, der sendes direkte klokken 20.00 med den kongelige familie og en masse gæster på tilskuerpladserne.

Jeg tror, det bliver helt vidunderligt flot og et festligt skue med et Aarhus klædt i dannebrogsflag og fest fra morgen til aften! Rigtig god fornøjelse!

Margrethe

Ny portrætudsendelse!

Skærtorsdag kl. 20.00, TV 2

Meget snart, torsdag den 16. april, fylder hele Danmarks dronning Margrethe 75 år, og det skal fejres med manér. Vi sætter alle sejl til her i bladet, og det gør de også på TV (hvor jeg i øvrigt skal være med i det kongelige panel på TV 2 den 15. og den 16. april).

Skærtorsdag blændes der op for et splinternyt portrætprogram, der tegner et billede af mennesket Margrethe og lover at gå tættere på end normalt. Det lyder spændende, og jeg glæder mig meget til at se det!

De 90 bedste med Sofie og Bedste

Skærtorsdag og påskelørdag kl. 19.00, DR1

”Matador” har via seerstemmer vundet titlen og æren som bedste DR-program nogensinde. Men der er jo SÅ mange andre programmer, der også fortjener ekstra opmærksomhed og klapsalver.

Skønne Sofie Linde og den 90-årige gymnastiklærerinde Kit Kruse kigger på seernes valg af de 90 bedste programmer og tager en snak om, hvad der egentlig er godt TV og god radio. Det sker i to omgange, skærtorsdag og påskelørdag, men i første program er fokus på livsstils- og underholdningsprogrammer samt gensyn med store, kongelige øjeblikke og den bedste satire. Whau! Dét lyder som godt TV!

En kongelig affære

Onsdag kl. 22.15, DR1

Jeg véd godt, at den er sendt før. Men jeg MÅ altså alligevel anbefale ”En kongelig affære” som et af de nedslag i ugens løb, hvor du skal have en god kop kaffe klar og sætte dig godt til rette foran skærmen. Jeg er ret så vild med den film - og særligt med Mads Mikkelsens samspil med Alicia Vikander (Johan Struensee og dronning Caroline Mathilde) – samt med Mikkel Boe Følsgaards portrættering af Christian VII. Det er sublimt, synes jeg. Helt enkelt: se den – eller gense den!

Den skaldede frisør

Søndag kl. 21.20, DR1

Susanne Biers efter min mening skønne film ”Den skaldede frisør” er blandt DR’s mange påskeæg til os seere i år. Det er en dejlig lækkerbisken.

Jeg så filmen i biografen, da den havde premiere, og den tåler virkelig et gensyn. Trine Dyrholm spiller (som altid) fremragende i hovedrollen, og hun er omgivet af stærke kræfter som blandt andre Pierce Brosnan, Paprika Steen, Kim Bodnia og Molly Blixt Egelind (der også spiller helt vidunderligt).

Jeg synes, det er synd at afsløre handling og plot her, men jeg vil bare anbefale jer filmen på det varmeste!

Husk også:

Hvem var det nu vi var?

Langfredag, DR1

Klassefesten

Langfredag, TV 2

Peters baby

Langfredag, TV 2 Charlie

Dronningen og kunsten

2. påskedag, DR1

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Tirsdag kl. 20.00, TV 2

HUSK, AT DU FÅR ALT OM PÅSKENS TV I BILLED-BLADET, DER ER PÅ GADEN NU

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden