23. sep. 2013
Af Malan Joensen

Buster Larsens søn: Min far var en hustyran

Buster Larsen.
Buster Larsen.
Foto: Britt Lindemann.
Ny biografi om den folkekære Buster Larsen fortæller om skuespillerens ukendte sider

De fleste husker Buster Larsen som den gemytlige grisehandler Oluf Larsen, der i ”Matador” giver Mads Skjern en hjælpende hånd, da han kommer til byen.

I en ny biografi om skuespilleren med titlen ”Buster Larsen” af forfatteren Jakob Damgaard Lund, fortæller blandt andre sønnen Jesper Landing Larsen, hvordan faderen var i virkeligheden – og på grund af Buster Larsens konstante behov for orden og kontrol i hjemmet var ikke altid lige nemt at vokse op med ham som far.

- Min far var en hustyran og en despot. Alle skulle danse efter hans pibe. Især op til premierer spidsede det til, og han blev mere og mere hysterisk. Det blev også værre, jo ældre han blev. Han kunne være ligesom et lille barn. Der var for eksempel en juleaften, hvor han fór op, fordi skindet på anden ikke var sprødt. Da vi flyttede til Østerbro, gik vi ture sammen med hundene. Når han mødte folk, tog han kasketten af og hilste pænt. Men samtidig kunne han gå og svovle over et eller andet, der var sket derhjemme. Så snart der kom nogen, var han pludselig meget servil igen, fortæller Jesper Landing Larsen i bogen.

Sønnen har dog også ros til sin berømte far:

- I bund og grund husker jeg ham som en dejlig far, og jeg elskede ham overalt på jorden. Jeg har bare manglet noget anerkendelse en gang imellem. Det var han ikke særlig god til. Jeg har altid været lidt nervøs for, om det, jeg gjorde, var godt nok. Til gengæld tager jeg hans arbejdsdisciplin med mig. Han havde en enorm respekt for sit arbejde. Det var meget beundringsværdigt.

Læs mere om: