7. jan. 2014
Af John Lautrup

Camilla Plums søn er tiltalt for ponydrab

Camilla Plum
Camilla Plum
Foto: Hanne Juul
TV-kokken Camilla Plums søn skal en tur i retten, efter at han og en kammerat i sommer slagtede en pony på stranden i Tisvildeleje.

Camilla Plums 24-årige søn, Carl Plum, kommer nu til at stå til regnskab for, at han sidste sommer slagtede sin pony, Tarzan, på stranden i Tisvildeleje. Nordsjællands Politi har ifølge BT besluttet at rejse tiltale mod ham og hans 21-årige ven, der deltog i den makabre slagtning.

- Vi har rejst tiltale mod to mænd i sagen. Det har endnu ikke været muligt at forkynde anklageskriftet, og derfor kan jeg ikke oplyse, hvad de er tiltalt for, siger anklager Jane Gade til BT.

Sagen begyndte Sankt Hans aften, da en forfærdet familiefar kontaktede politiet, skriver BT. Hans datter havde set nogle unge mennesker, der var i færd med at tage livet af en hest neden for familiens sommerhus i Tisvildeleje. Hesten viste sig at tilhøre tv-kokken Camilla Plum.

Carl Plum har i et brev bragt på Modkraft.dk forklaret, at han slagtede ponyen, fordi han ikke orkede at passe den. Planen var, at han og vennerne skulle spise ponyen i anledning af Sankt Hans.

- Jeg har, som dreng opvokset på et økologisk landbrug, før slagtet dyr og ved hvordan dette skal gøres. Derfor vil jeg ikke gå i detaljer med selve slagtningen – du ved hvordan det foregår. Dyret nåede ikke at opfatte, hvad der skete, før det hele var overstået, og led dermed ingen overlast. Stranden var det mest oplagte og i øvrigt selvrensende sted. Der var ingen mennesker i syne, og det var sent om aftenen, skriver Camilla Plums søn i brevet.

Vennerne nåede dog aldrig at spise Tarzan. Familiefaren kom imellem, og der opstod tumult. De var tre venner om Tarzans endeligt, men Nordsjællands Politi har ifølge BT ikke kunnet skaffe beviser for den tredjes deltagelse, hvorfor kun Carl Plum og den anden ven skal en tur i retten.

Læs mere om: