Tirsdag, 28. februar 2023 — af Regitze Ørnstrup Christensen

Christian fra Det fede fællesskab: Troede han var skyld i farens sygdom

Christian Heinze
Christian Heinze.
Foto: Per Arnesen/TV 2
26-årige Christian Heinze fra TV 2-programmet ”Det fede fællesskab” mistede sin far som niårig, og det satte gang i dårlige vaner.

I TV 2-programmet ”Det fede fællesskab” kæmper fem unge mennesker sammen om at få en sundere og bedre livsstil. De bor under samme tag i en måned, derefter står de på egne ben frem mod afslutningen seks måneder senere.

Én af de fem unge mennesker, der er med i programmet, er 26-årige Christian Heinze fra Albertslund.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når han husker tilbage på sin barndom, er det med gode minder og tryghed. Men minderne blev forvandlet til traumer, da han som otteårig oplevede sin mor falde om. Hun blev derefter indlagt på en psykiatrisk afdeling, mens Christian og hans far forsøgte at holde en nogenlunde stabil tilværelse derhjemme. Christian elskede sin far.

Men en dag efter et skænderi mellem de to over et bælte, skete der noget, der ændrede Christian Heinzes liv for evigt. Christians far knækkede en tand under skænderiet, og det skulle vise sig, at det ikke blot krævede et tandlægebesøg.

Faren havde kræft, og der gik ikke længe før Christian fik overbragt de sørgelige nyheder om farens død.

- Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at hvis jeg bare havde lade været med at hidse mig op den morgen, så havde han måske ikke knækket tanden, og så havde han ikke fået kræft. Jeg kunne ligge og mentalt spole tiden tilbage. Så forestillede jeg mig, at jeg bare havde gjort, som han havde sagt, og hvad vi ville lave, hvis han stadig var her, fortæller Christian Heinze i et interview med Ude og Hjemme.

Noget der for alvor satte gang i de dårlige og ulykkelige følelser i Christian. Og som årene gik, havde han svært ved rigtig at finde glæde i sin hverdag.

Men en dag blev det for meget, og Christian sendte en ansøgning til ”Det fede fællesskab”. Han ville tage styringen tilbage i sit eget liv. Ikke nok med, at han har fået muligheden for en sundere livsstil, så har han også fået modet til at åbne mere op og bede om hjælp, og han er blevet bedre til at tackle de udfordringer, han møder i livet.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden