13. jan. 2014
Af Karina Didriksen

Claus Meyer om sin barndom: Min mor drak hver dag

Claus Meyer.
Claus Meyer.
Foto: AOP
TV-kokken voksede op i en skilsmissefamilie, hvor han hurtigt lærte at klare sig selv, fordi moderen tyede til flasken.

Da Claus Meyer var barn, havde hans forældre så travlt med deres liv, at han tilbragte adskillige timer sammen med sin mormor.

Hun gav Claus Meyer al den kærlighed, som TV-kokken ikke fik i hjemmet, hvor moderen udviklede et alkoholmisbrug på grund af problemer i ægteskabet.

- Da jeg var 13 år, blev mine forældre skilt, og jeg blev boende hos min mor, som begyndte at drikke, eller også drak hun allerede forinden, hun var i hvert fald ulykkelig, fortæller Claus Meyer til ALT for damerne.

Måtte klare sig selv

Omkring det tidspunkt, hvor hans forældre blev skilt, døde Claus Meyers elskede mormor. Det betød, at han ikke længere havde hende at støtte sig til, og han måtte lære at klare sig selv.

- Jeg kunne ikke regne med min mor, der var fuld hver dag fra omkring kl. 14. Jeg blev nødt til at blive god til at fungere sammen med andre mennesker i forskellige sociale sammenhænge. Jeg havde ikke råd til at miste mere, siger Claus Meyer til ugebladet.

Den 50-årige gastronom og iværksætter er i øjeblikket aktuel med åbningen af jazzklubben The Standard i København, et bageri på Amagerbrogade og Meyers i Lyngby.

Læs mere om: