24. apr. 2022
Af Majken Munk

The Crown-stjernen Tobias Menzies: Sådan er mit forhold til Skandinavien

Tobias Menzies
Tobias Menzies
Foto: Mega
Den britiske skuespiller Tobias Menzies er med i en ny nordisk serie, og da den skulle optages, besøgte han Norge.

46-årige Tobias Menzies er med i den nye Viaplay-serien ”Made in Oslo”, der foregår i den norske hovedstad.

Da den skulle optages, var han derfor nødt til at rejse til Norge.

Besøget og arbejdet med det skandinaviske hold, der også tæller dansk-svenske Jakob Cedergren, har givet ham et godt indblik i Nordens befolkning.

Som en familie

Det er første gang, at britiske Tobias Menzies, der blev verdenskendt for sin rolle i ”The Crown”, arbejder med et skandinavisk hold.

Han var helt vild med den stemning, der var imellem de mange kolleger.

- Jeg elskede at arbejde med alle skuespillerne. De kendte alle sammen hinanden, så det var virkelig som at træde ind i en lille familie. Det sætter sit præg på arbejdsmiljøet, fordi vi hurtigt fandt fælles fodslag, og det betød bare, at vi hurtigt blev gode til at arbejde sammen, fortæller han til BILLED-BLADET.

En anden kultur

Han mærkede meget hurtigt, at det var noget helt andet, end hvad han plejede at opleve på de store internationale optagelser, han normalt frekventerer.

- Jeg har virkelig nydt at dykke ned i en verden, som jeg egentlig ikke vidste noget som helst om, fordi jeg mest har arbejdet på enten amerikanske eller britiske serier. Jeg kunne mærke, at kulturen her var anderledes, og det vækkede min nysgerrighed. Måske var det egentlig også, derfor jeg endte med at være med i serien, fortæller han med et lille smil.

Besøgte Norge

”Made in Oslo” er som navnet antyder optaget i den norske hovedstad.

- Det er første gang, jeg arbejder i Norge. Jeg rejste til Oslo, hvor jeg var i omtrent tre uger. For at være helt ærlig besøgte jeg Oslo midt i coronanedlukningen, så det var lidt forkrøblet. Der var ikke rigtigt noget, der var åbent. Så jeg føler ikke rigtig, jeg fik lov til at se Oslo i fuldt flor. Det var dejligt at være der, men jeg er nødt til at vende tilbage en dag og se byen ordentligt, fortæller han.

Taler ikke norsk

Tobias Menzies gav det kort et forsøg med det lokale sprog, men da det gik op for ham, hvor godt folk i norden taler engelsk, kastede han sig ikke ud i det igen.

- Jeg var en forfærdelig gammel britisk mand, der talte engelsk hele tiden. Selv da jeg forsøgte at sige noget på norsk, ramte jeg forkert. Jeg behøvede dog ikke forsøge mig længe på mit dårlige norsk, fordi det skandinaviske folk er så dygtige til sprog, at I nærmest taler lige så godt engelsk som mig, fortæller han og griner.

”Made in Oslo” kan ses på Viaplay fra søndag den 24. april.

Læs mere om: