Fredag, 16. oktober 2015 — af af Henrik Salling

De kendte festede for TV Avisen

Foto: Hanne Juul
For 50 år siden stiftede danskerne for første gang bekendtskab med TV Avisen. Siden dengang i 1965 har TV Avisen været et af danskernes foretrukne nyhedskilder.

Den røde løber var rullet ud, da TV Avisen kunne fejre sig selv ved en stor reception i Koncerthusets foyer i DR-Byen.

Uanset hvor man vendte hovedet hen, kunne man få øje på velkendte ansigter fra TV Avisens lange historie. Der var koryfæerne, som de helt unge aldrig havde set før. Og der var de nye værter, som der er blevet mange flere af siden den første udsendelse for 50 år siden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På scenen blev gæsterne underholdt af Danmarks Radios Bigband og til at kæde den festlige eftermiddag sammen havde man fundet en legende fra TV Avisen, nemlig Birgit Meister, som var en af danskerne foretrukne værter for år tilbage. Til at holde Birgit kærligt i hånden havde man udset sig Kim Bildsø.

Blandt gæsterne så man også den legendarisk vejrvært Henrik Voldborg, som i dagens anledning naturligvis havde taget en af sine ligeså legendariske strikkede trøjer på, nemlig den blå med danmarkskortet.

Og snakken gik lystigt. Der blev udvekslet et hav af anekdoter mellem gamle og nuværende værter, og selv om der unægtelig er sket en masse siden den første udsendelse, kunne alle de fremmødte nok sagtens blive enige om, at uanset form og værter, så handler det den dag i dag stadig om at formidle nyheder på den bedst tænkelige måde. Tillykke til TV Avisen og held og lykke med de næste 50 år.

GALLERI: TV Avisens 50-års fødselsdag

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden