Mandag, 13. februar 2023 — af Regitze Ørnstrup Christensen

Derfor hedder Mikkel Beha Erichsen ikke Kløvedal til efternavn

Mikkel Beha Erichsen
Mikkel Beha Erichsen.
Foto: Hanne Juul
Selvom Troels Kløvedal spurgte, så var Mikkel Beha Erichsen afklaret. Han skulle ikke hedde Kløvedal til efternavn.

At navngive et barn kan være en længerevarende proces for forældrene. Det første oplagte spørgsmål er, hvad barnet skal hedde til fornavn, dernæst hvad efternavnet skal være.

Mikkel Beha Erichsens forældre kender de fleste måske efterhånden til: Marianne Kjær og Troels Kløvedal. Men ingen af de efternavne har han taget til sig.

Derimod har han bibeholdt sin fars fødenavn: Beha Erichsen. Og det på trods, at Troels Kløvedals navneændring blev et tilbud til Mikkel senere i livet.

- Min mor hed Kjær, og han (Troels, red.) havde skiftet navn til Kløvedal. Han spurgte, om jeg ikke også ville hedde Kløvedal. Og det var jeg fuldstændig klar over som 13-14-årig, at det ville jeg ikke, fortæller Mikkel Beha Erichsen i TV 2-programmet ”Deja-vu med Frøkjær”.

For når man vokser op med enten en mor eller far, med et kendis-klingende efternavn, kan det være svært at være andet end barnet af en kendt. Og det var Mikkel Beha Erichsen klar over som ganske ung teenager.

- Jeg sagde nej, fordi så vidste jeg også, at alle ville spørge ”Er din far så Troels Kløvedal?”. Så skulle man hele tiden tage stilling til det. Så var det nemmere bare at hedde Mikkel Erichsen.. eller Frederik Kjær, fortæller han med reference til, at han tidligere i programmet fortalte vært Cecilie Frøkjær, om en lille forglemmelse fra forældrene, der endte med en dåbsattest med navnet ”Frederik Kjær” på.

- Det var fordi, der var en regel om, at hvis ens mor og far ikke havde fået navngivet en indenfor et år, så kom man til at hedde et kongenavn. Og så kom der en dåbsattest ind af døren en dag, hvor der stod, at jeg hed Frederik Kjær, fordi min mor hed Kjær, fortalte han i ”Deja-vu med Frøkjær”.

Fejlen fik de dog rettet op på, og han fik det navn, vi kender ham for i dag: Mikkel Beha Erichsen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden