Tirsdag, 13. december 2011 - af af Thomas Flindt og Trine Fisker/Newsdesk

Derfor holder Nikolaj Kirk ikke jul

Nikolaj Kirk
Nikolaj Kirk
Foto: AOP
Kokken gider ikke være hjemme i Danmark juleaften.

I stedet for at holde juleaften herhjemme, pakker Nikolaj Kirk tasken og drager ned på den anden side af Ækvator, hvor der hverken er nisser eller et overforbrug af sølvkugler.

Hvad betyder julen for dig?
- Ikke noget specielt. Jeg hader julen. Jeg kan ikke lide nisser, julepynt og alt det andet juleskrammel. Og så er jeg altså ikke kristen, og julen er jo en kristen højtid. I stedet er jeg verdensborger, så jeg synes, det er virkelig interessant at finde ud af, hvad folk rundt om i verden laver, når det er jul. Og hvordan finder man ud af det? Ved at drage ud i verden. Så det gør jeg, siger Nikolaj Kirk til Alive.dk.

Hvor skal du holde juleaften?
- Den 24. december regner jeg med at sidde i Namibia med et helt fantastisk stammefolk, hvor kvinderne smører sig ind i rød mudder og bor i mudderhytter. Og der er hverken nisser, der kravler rundt eller noget andet stort forbrug af sølvkugler og vat. Her handler det om at hygge sig og tale sammen, uden at der nødvendigvis skal være en masse mad på bordet.

Hvad glæder du dig mest til ved julen?
- Jeg glæder mig til at komme væk. De sidste mange år har jeg holdt juleaften i Afrika, og det kommer jeg til at gøre mange år endnu. Jeg synes, det er fantastisk at komme ud i verden. Men jeg regner med at komme til at leve længe, så senere i mit liv, skal jeg nok få mine danske jule. For selv om jeg ikke er glad for at indrømme det, så kan jeg virkelig godt lide julemaden, fortæller kokken til Alive.dk.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden