26. aug. 2014
Af Malan Joensen

Downton Abbey-folk måtte gå tomhændede fra prisuddeling

Den succesfulde britiske TV-serie fik ikke en eneste pris ved Emmy Awards.

TV-serien ”Downton Abbey”, der har gået sin sejrsgang både i og udenfor Storbritannien og også har mange danske fans, har de seneste år modtaget et væld af priser og hæder.

Ifølge Daily Mail blev TV-serien hædret med seks Emmy-priser i 2011 og blev med 16 Emmy-nomineringer i 2012 den britiske TV-serie, der, i britisk TV-historie, indtil da havde fået flest nomineringer ved den prestigefyldte prisuddeling.

Men ved mandagens 66. Primetime Emmy Awards i Nokia Theatre i Los Angeles var der ingen priser til ”Downton Abbey”.

TV-serien var ifølge Hollywood Reporter nomineret i kategorierne ”Bedste dramaserie” (tabte til ”Breaking Bad”), skuespilleren Michelle Dockery, der spiller Lady Mary Crawley, var nomineret i kategorien ”Bedste hovedrolle i en dramaserie” (tabte til Julianna Margulies fra ”The Good Wife”) og både Joanne Froggatt, der spiller Anna Bates, og Maggie Smith, der spiller enkegrevinde Crawley, var nomineret i kategorien ”Bedste kvindelige birolle i en dramaserie”.

De måtte dog begge se sig slået af Anna Gunn fra ”Breaking Bad”.

Også Jim Carter, bedre kendt som Mr. Carson i ”Downton Abbey”, var nomineret i kategorien ”Bedste mandlige birolle i en dramaserie”, men han tabte til Aaron Paul fra ”Breaking Bad”.

Instruktøren David Evans var nomineret i kategorien ”Bedste instruktør af en dramaserie” for afsnit 1 i fjerde sæson af ”Downton Abbey”, men også han måtte se statuetten gå til en anden – nemlig til Cary Joji Fukunaga, der har instrueret ”True Detective”-afsnittet ”Who Goes There”.

Femte sæson af ”Downton Abbey” har premiere på den britiske TV-kanal ITV i midten af september og ventes til Danmark i løbet af foråret 2015.

Se billeder af de festklædte gæster og ”Downton Abbey”-folk fra den store Emmy-fest – og også vores danske stjerne Nikolaj Coster-Waldau, der gør stor lykke i TV-serien ”Game of Thrones” – i galleriet ovenfor.

Læs mere om: