1864: Bent Mejding sagde først nej tak

Bent Mejding og Sarah-Sofie Boussnina fik et godt forhold under optagelserne til \

Bent Mejding og Sarah-Sofie Boussnina fik et godt forhold under optagelserne til "1864".

Foto: DR/ Per Arnesen
Bent Mejding, 77, blev ikke vild af glæde, da han blev tilbudt en rolle i ”1864”.

Instruktøren Ole Bornedal måtte bruge alle sine overtalelsesevner for at få 77-årige Bent Mejding til at sige ja til rollen som den gamle baron Severin i DRs drama-serie ”1864”.

 – Jeg siger altid nej (til nye roller, red.), og så skal jeg overtales. Det skulle jeg også til ”1864”. Det er nemmere at lade være, siger Bent Mejding med et grin til SE og HØR om sin rolle i den historiske TV-serie.  

Ole Bornedal sendte manuskriptet til Bent Mejding, som læste det, mens han var på ferie på Hawaii med Susse Wold. I interviewet med SE og HØR lægger Bent Mejding ikke skjul på, at det ikke længere er så nemt for ham at huske de mange replikker, og at han brugte hele sommeren på at lære replikkerne til den her serie.

Under optagelserne, der tog 20 dage på et gods på Fyn, fik Bent Mejding et tæt forhold til dansk skuespils nye store talent Sarah-Sofie Boussnina.

– Hun er først og fremmest en meget sød og talentfuld pige. Og så er hun interesseret i at lære. Det må jeg sige. Vi havde mange sessioner, hvor vi gennemgik vores replikker, talte om rollerne og udviklingen. Det var dejligt, fortæller Bent Mejding.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden