19. okt. 2014
Af af Dorte Quist

1864: Brødrene vil se serien sammen

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-64395_4.jpg
Foto: Lars H. Laursen
Jens Sætter-Lassen og Jakob Oftebro, der spiller brødrene Peter og Laust i DRs "1864", har planer sammen de næste mange søndage.

Jens Sætter-Lassen og Jakob Oftebro har planer om at se ”1864” sammen de næste syv søndage, hvis det kan lade sig gøre.

– Det bringer så mange gode minder frem om fælles oplevelser, at vi synes, det kunne være sjovt at se dem sammen med en håndfuld af de andre venner
fra serien.

Vi blev som familie

Fire en halv måned på en boreplatform. Sådan beskrev Jens Sætter-Lassen tiden i Prag, hvor så stor en del af ”1864” blev filmet sidste sommer. De mange unge, mandlige skuespillere arbejdede 12 timer i døgnet, og når de ikke sov, så hang de ud sammen og havde det sjovt i den tjekkiske hovedstad.

– De fleste af os kendte jo hinanden i forvejen. Mange af os har faktisk gået på skuespillerskole sammen. Jeg gik f.eks. på 1. år på Statens Teaterskole, mens Jakob (Oftebro) og Pilou (Asbæk) gik på 4. år, fortæller Jens Sætter-Lassen, 28.

– Vi blev nærmest hinandens familie i al den tid, vi var i Prag. Når vi arbejdede så meget, så var det skønt, at vi var sammen med nogle mennesker, som vi kendte så godt i forvejen.

Ved at sidde foran TV sammen får "Peter og Laust" en fælles oplevelse med en masse danske seere. Da det første afsnit løb over skærmen sidste søndag så omkring 1,7 millioner seere med. Andet afsnit sendes på DR1 i aften søndag den 19. oktober kl. 20.

Læs mere om: