29. aug. 2018
Af Annemette Mikkelsen

7 ting du skal vide om Gift ved første blik

Randi Jespersen og Niels Pold fra 2016
Randi Jespersen og Niels Pold fra 2016
Foto: DR
Det populære program ”Gift ved første blik” vender tilbage onsdag aften kl. 20. Vi har samlet syv facts, der (måske) kan gøre dig klogere på DR's kærlighedseksperiment.

Kirkeklokkerne ringer ind til en ny sæson af ”Gift ved første blik” onsdag den 29. august kl. 20.00 på DR1.

”Gift ved første blik” er programmet, hvor singler takker ja til at gifte sig med en vildt fremmed. Første gang, de ser deres kommende ægtefælle, er ved alteret.

Femte sæson Gift ved første blik

Det er den femte sæson af programmet, som DR1 blænder op for – men vidste du, at programmet ikke er gået ubemærket hen uden for Danmarks grænser og har kørt flere sæsoner i blandt andet USA?

Her kan du blive klogere på programmet, som tester, om ekspertvurderinger kan skabe kærlighed:

  • Det er blevet til én ”Gift ved første blik”-baby i Danmark. Michael Hansen og Line Rask fra sæson tre blev forældre til en lille pige sidste år.
  • Det er dog blevet til flere ”Gift ved første blik”-babyer uden for Danmarks grænser. Det er blandt andet blevet til to finske og en australsk.
  • Det er det danske produktionsselskab Snowman, som har udviklet formatet og solgt det videre til udlandet. Blandt køberne var Italien, Australien, Norge og USA.
  • Programmet startede på DR3 – og var det første DR3-program, som fik vokseværk og kom over på storebrorkanalen DR1.
  • I løbet af de sidste fire danske sæsoner er 15 par blevet gift ved første blik. To af disse par er stadig sammen.
  • I USA er nogle par ikke gået helt fredeligt fra hinanden, efter kameraerne var slukket. Jessica Castro og Ryan DeNino, som medvirkede i anden sæson af den amerikanske udgave, er et ekspempel herpå. Forholdet endte i et polititilhold og dødstrusler.
  • Sidste år gjorde DR status over kærlighedseksperimentet på globalt plan. I alt er cirka 120 par blevet gift i 19 lande uden at kende hinanden. Af dem er 27 par stadig sammen.

I galleriet herunder kan du se alle de nye deltagere i sæson fem:

Galleri: Gift ved første blik 2018

Læs mere om: