9 ting du (måske) ikke vidste om Gift ved første blik

Parrene fra "Gift ved første blik" sæson 6

Parrene fra "Gift ved første blik" sæson 6

Foto: Nicolas Cosedis/DR
Hvem betaler for bryllupstøjet, hvordan bliver man valgt ud til programmet, og hvor mange gæster må der komme med til brylluppet? Bliv klogere på DR's kærlighedseksperiment "Gift ved første blik" her.
  1.  Normalt varer eksperimentet fem uger, men i år varer det seks uger i et forsøg på at se, om længere tid kan skabe en bedre grobund for relationen.

  2.  Deltagerne skal gennem en stribe test. Blandt andet en test, hvor de skal svare på 500 spørgsmål om dem selv, nogle psykologsamtaler og en attraktionstest, hvor de ser korte videoer af forskellige mennesker og ud fra dem vurderer, hvor meget de umiddelbart er tiltrukket af det, de ser.

  3.  Flere homoseksuelle meldte sig i år. Men ingen havde et match.

  4.  I stedet for de sædvanlige fire par er der i år fem par med. Den simple forklaring er, at programmet er blevet længere, og derfor er der tid til et par mere.

  5. Tidligere år har programmet haft et såkaldt "bufferpar", hvis nu et af parrene hoppede fra i sidste øjeblik. Det havde man dog ikke i år.


  6.  Kvinderne har et højere bryllupstøjbudget end mændene. Kvinderne må nemlig bruge 6.000 kr., mens mændene må bruge 4.000 kroner på bryllupstøj.

  7.  Hver deltager må hver invitere 20 gæster til brylluppet.

  8.  Bryllupsrejserne er bestilt, inden man kender parrene. Når først parrene er fundet, beslutter eksperterne, hvem der skal hvor hen.

  9.  Hvert par bliver fulgt af én fast videojournalist, der sammen med parrene finder en balance mellem, at parrene får tid for sig selv – men stadig bliver filmet, så seerne forstår, hvad der sker mellem dem.

Læs det ærlige interviewet med Michael Sommer, gift med Christina, i denne uges BILLED-BLADET.

Se alle årets deltagere i galleriet herunder:

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden