24. feb. 2014
Af John Lautrup

Adam Price: Mormors frikadeller er bedst

Adam Price
Adam Price
Foto: Birger Storm
Adam Prices mormor hadede at lave mad, men han er stadig vild med hendes frikadelleopskrift.

Det kan godt være, at manuskriptforfatter og gourmet Adam Price er til finere madlavning, men intet slår hans mormors husmandskost.

Især hendes frikadeller hittede hos ham og brormand, James Price.

- Mormor havde visse specialiter, som vi den dag i dag ikke kan forestille os lavet på andre måder. Hun var delvist opvokset i Tyskland, så der var mormors tyske frikadeller, hvor hvidt brød blev opblødt i mælk, som så blev rørt ind i kalv og flæsk. (...) Hun eksperimenterede aldrig, mormors mad smagte altid præcis, som den skulle. Jeg ville kunne udvælge hendes frikadeller blandt hundredevis. Det er smagen af barndommens tryghed, siger Adam Price til mandemagasinet Euroman.

Hans mormor blev meget gammel og levede hele sit liv som hjemmegående i et gammeldags ægteskab.

Adam Price spurgte hende, om hun ikke ville komme til at savne at lave sin dejlige mad, da hun som 93-årig måtte stoppe efter at have stået i et køkken det meste af sit liv.

- Savne det? Jeg har hadet det i samtlige 75 år, lød svaret prompte.

Læs mere om: