14. feb. 2019
Af Laura Dalgård Hansen

Alene i vildmarken: Hemmeligheden bag Mettes imponerende hytte

Mette Mortensen fra "Alene i vildmarken"
Mette Mortensen fra "Alene i vildmarken"
Foto: Peter Grosen
Mette Mortensen har imponeret med sin hjemmebyggede hytte i "Alene i vildmarken", men faktisk havde hun planlagt at bo på en helt anden måde.

I ”Alene i vildmarken” kæmper otte seje danskere om at kunne klare sig længst tid alene, og indtil nu er det især 42-årige Mette Mortensen fra Kulhuse, der har imponeret seerne.

Byggede imponerende hytte

Flere af de andre deltagere har været udfordret af vejret og har løbende været nødt til at finde andre steder at bo.

Men ikke Mette Mortensen, som inden for de første dage fik bygget sig en imponerende hytte. Det var dog ikke sådan, hun selv havde forestillet sig, hun skulle komme til at bo.

- Da jeg begynder at etablere skelettet til hytten, er tanken, at presenningen skal gå ned om væggene. Jeg får bygget skelettet til hytten og pakker presenningen ud og ser, den kun kan dække taget, fortæller Mette Mortensen til BILLED-BLADET.

Hun var derfor nødt til at tænke kreativt og finde en løsning, der kunne holde hende tør og i læ.

Mette fandt hytte-opskrift på Youtube

- Jeg har været spejder i mange år, så det med at bygge med rafter har jeg lavet meget, men lige præcis den teknik, som jeg bruger, har jeg kun set på Youtube, fortæller hun.

Rigtig mange seere er blevet dybt imponeret over Mettes hytte, og hun må også indrømme, at hun selv er rimelig stolt over sit arbejde.

https://imgix.billedbladet.dk/alene_i_vildmarken_dr.jpg
Alle deltagerne fra "Alene i vildmarken": Mette, Henrik P, Trine, Flemming, Rasmus, Sune, Henrik D og Mads.
Foto: DR

- Da jeg bygger den første væg, har jeg virkelig en følelse af: "Wow, det bliver virkelig stabilt det her. Det bliver bare mere og mere stærkt." Det er også derfor, jeg bliver en smule selvhøjtidelig i programmet, og jeg kan slet ikke stoppe. Jeg bygger og bygger de første fire dage, fortæller Mette Mortensen.

Hvor længe Mette ender med at bo i sin hytte kan man følge med i programmet ”Alene i vildmarken”, der sendes hver torsdag på DR1.

Læs mere om: