13. dec. 2018
Af af

Allan Olsen mindes: Sådan husker jeg Kim Larsen

Allan Olsen
Allan Olsen
Foto: Birger Storm
Her op mod jul mindes venner og bekendte den store danske troubadour - også på TV.

Allan Olsen glemmer aldrig sit første møde med Kim Larsen.

Det foregik flere år før, de to blev kolleger i filmen ”Midt om natten”, hvor Allan Olsen spillede Spacey – slumstormeren, der sprang ud af vinduet fra femte sal under en besættelsesaktion, og blev krøbling.

Der har vi jo stjernen

- Vi mødtes tilfæligt i Ole Frøs cykelbutik på Christianshavn. Kim kom ned, ligefrem og med masser af energi. Jeg var helt paf og tænkte, "gud – det er ham fra Gasolin". Men Kim kiggede bare på mig og sagde. "Der har vi jo stjernen", fortæller Allan Olsen til BILLED-BLADET.

https://imgix.billedbladet.dk/151684.jpg
Kim Larsen og Erik Clausen i "Midt om natten"
Foto: TV 2

Dengang i 1978 var Allan Olsen lige brudt igennem, og var på alles læber som Charly i filmen ”Mig og Charly”.

Efter natte-optagelserne af "Midt om Natten" i Sverigesgade, hvor Kim Larsen og Erik Clausens karakterer går i clinch med politiet i et besat hus, endte Allan Olsen i festligt lag med spillemanden.

Allan Olsen udgiver bog om sit liv

-Vi gik ud og fik nogle bajere resten af natten. Senere spillede vi også sammen i musicalen Kielgasten. Kim skrev nummeret ”Dengang da jeg var lille” til mig i den musical, og jeg sang den sammen med ham på pressemødet. Ak ja, det er noget værre noget, at han ikke er mere. Og alt for tideligt at gå bort, blot 72 år, siger Allan Olsen.

Vennerne mindes Kim

Torsdag den 13. december viser DR 1 kl. 20 programmet "Kim Larsen - vennernes farvel" med anekdoter, de udødelige sange og for længst glemte filmklip med hele Danmarks spillemand.

Læs mere om: