Lørdag, 15. oktober 2022 — af Laura Dalgård Hansen

Amrinders mor døde, kort efter hun meldte sig til Den store bagedyst: Derfor betød det så meget at være med

Amrinder
Amrinder
Foto: Carsten Mol/DR
Allerede i 2021 meldte Amrinder sig til "Den store bagedyst", og samme år mistede hun sin mor, som hun var meget tæt på.

I sidste uge fredede dommerne alle deltagerne i ”Den store bagedyst”, men lørdag aften skulle de for anden gang i årets sæson skære en af deltagerne fra. Valget faldt på Amrinder Kaur Sadana.

- Da Timm stod og skulle afsløre, hvem der røg ud, tænkte jeg: ”Bare sig det, for jeg ved godt, det er mig”, fortæller Amrinder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Det er en konkurrence, og jeg havde to dårlige dage. Det er den, der har præsteret dårligst, der ryger ud, og det var mig.

Mistede begge forældre på få år

Amrinder meldte sig til ”Den store bagedyst” allerede i forrige sæson. Dengang blev hun ikke blandt de 10 udvalgte, og set i bakspejlet er hun glad for, at det ikke lykkedes hende at komme gennem nåleøjet dengang.

- Det var måske meget godt, for det var det år, jeg mistede min mor. Min far døde for tre år siden, og min mor døde sidste år af kræft lynhurtigt. Min mor var meget overrasket over, at jeg overhovedet havde tilmeldt mig, for hun kender mig som meget introvert. Men samtidig gik det også op for hende, at jeg gerne ville prøve det, og det var hun lidt stolt af. ”Prøv næste år”, sagde hun. Jeg sagde: ”Vi ser på det”, fortæller Amrinder, der kalder sine forældre for ”sine to stjerner”.

Nye venskaber

Med opbakning fra venner og kollegaer besluttede hun at give det endnu et forsøg, og til Amrinders egen store overraskelse lykkedes det hende at være blandt de 10 udvalgte til sæson 11 af ”Den store bagedyst”.

- Det har været en fantastisk og fed oplevelse. Jeg nåede fire afsnit, det er kæmpestort. Jeg er så taknemmelig for, at de valgte mig.

Ikke nok med at Amrinder har fået en masse nye venner og har lært meget om at bage – ikke mindst at bage på tid – så har hendes medvirken også betydet meget for hendes personlige rejse.

I afsnit fire af ”Den store bagedyst” havde Amrinder lavet et mesterværk formet som en svane som den fra eventyret om ”Den grimme ælling”. Netop den kage har en stor betydning for Amrinder, for den er et symbol på hendes historie.

Amrinder er i gang med en stor rejse

- Jeg kan virke meget introvert, og min selvtillid og selvværd har ikke været så stor. Jeg er på en udviklingsrejse, og det har bagedysten virkelig været med til at booste. Den svane er en svane, som ikke er perfekt, men den er på en rejse. Det symbol med, at det er okay at være, som man er, passer til mig, synes jeg selv. Jeg er bare Amrinder. Jeg har den indiske kultur og den danske kultur, og jeg prøver at finde balancen i det, og det er en del af mig, forklarer Amrinder, der er lykkelig for at have prøvet at være med i ”Den store bagedyst”.

Der er nu syv deltagere tilbage i konkurrencen om at vinde det eftertragtede bagedyst-trofæ.

Deltagerne fra "Den store bagedyst" 2022.
Foto: Carsten Mol/DR

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden