11. aug. 2014
Af Malan Joensen

Anders Agger: Jeg er blevet mere bæredygtig i mine indkøb

Anders Agger.
Anders Agger.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Kokken Anne Hjernøe har fået Anders Agger til at tænke mere over økologi.

Anders Agger og Anne Hjernøe har i programmerne ”Anne og Anders på sporet af det tabte land” denne sommer vist TV-seerne rundt i områder, der engang var danske, og kokken og TV-journalisten har efterhånden arbejdet sammen om en del forskellige TV-programmer.

Derfor har Anne Hjernøe også igennem årene været med til at præge Anders Agger i en mere bæredygtig og økologisk retning.

Det fortæller han til Politikens Lørdagsliv:

- Jeg går ikke grædende hjem fra Netto, hvis der ikke er Thise Minimælk, men jeg gider ikke købe den fra First Price. Jeg er blevet mere bæredygtig i mine indkøb og køber mere økologisk, både på grund af min datter Line og efter fem års samarbejde med Anne Hjernøe. For Anne er bæredygtighed et grundprincip, ikke bare en skåltale. Hun har også lært mig, at det er helt okay, at jeg elsker hotdoggen, fordi det er den perfekte smagskombination, det er næsten sundt, fortæller Anders Agger.

Adspurgt om, hvorfor han elsker hotdog, svarer han:

- For mig repræsenterer hotdoggen det syndefald, som er i et hvert moderne menneske. Vi forsøger som forbrugere at dække alle vores mørke sider til, men engang imellem har man bare en iboende lyst til at flå en ristet hotdog ned. Og så bliver jeg helt vildt glad, når jeg står i en pølsevogn ved siden af en maler i hvid kansas, der gerne vil have en varm Cocio. For så ved jeg, at der er nogle ting, der overlever, siger han til avisen.

Læs mere om: