5. mar. 2019
Af Lisbeth Grube

Anne Glad med til 25-års jubilæum for Kender du typen?: Mit bedste minde

Anne Glad.
Anne Glad.
Livsstilseksperten Anne Glad er begejstret for at have været en del af ”Kender du typen?” i 10 år - og hun bærer et særligt møde i hjertet.

I disse dage er det 25 år siden, DR-hittet ”Kender du typen?” blev født - og tirsdag aften blev det fejret på TV, da programmets allerførste livsstilsekspert, 75-årige Jørn Duus Hansen, dukkede op som æresgæst.

For livsstilseksperten Anne Glad var det et uforglemmeligt øjeblik.

- Duus er et ikon. Han er en klog mand med en meget dygtig og skarp hjerne, så jeg var fyldt med ærefrygt over, at han var tilbage. Men det var enormt hyggeligt, siger Anne, som nyder at være en del af ”Kender du typen?”

- Det er nu 10 år siden, jeg blev castet og gik i gang med optagelser. Jeg har tænkt, at det er mange år, men det er stadig utrolig sjovt at lave. I de her år sker der så meget med danskernes forbrug, økonomi og livsstil, så der bliver ved med at være nye ting at forholde sig til. Og programmet er så veltilrettelagt, at det er super sjovt at gå på arbejde, siger Anne Glad.

Benny Andersen sang for Anne

Personligt har Anne Glad masser af gyldne minder fra optagelserne, men hun husker især ét rørende møde fra 2013:

- Da vi var hjemme hos Benny Andersen, og han satte sig ved flyglet og sang, at ”Anne Glad er gået i bad - og om lidt er kaffen klar”. Det var så stort et øjeblik, siger Anne om programmet med den folkekære digter, som døde sidste år.

Læs en stor reportage om "Kender du typen?" i BILLED-BLADET nr. 10, der er på gaden torsdag d. 7. marts.

Læs mere om: