14. aug. 2020
Af John Lautrup

Anne Glad: Sådan undgår jeg at købe nyt tøj

Anne Glad
Anne Glad
Foto: Dan Mariegaard
Anne Glad vil i næste sæson af "Kender du typen" optræde i genbrugstøj. Tøj, som er blevet omdesignet og omsyet. Se et eksempel her.

Anne Glad er i fuld gang med optagelserne til en ny sæson af "Kender du typen?", og det sker i genbrugt tøj - eller "upcycling" som det hedder i designerkredse.

Den 48-årige livsstilsekspert har lagt et billede af den seneste kreation på sin Instagram-profil med blandt andre følgende ord:

"Tre gamle herreskjorter er blevet til den fineste halterneck. Dejligt på en varm dag. Det var i går - og den er på igen i dag, hvor jeg holder foredrag om Coronaforbrug og kriseadfærd på Formland Messen i Herning".

Anne Glad fortæller i opslaget, at halterneck'en er designet og syet af designer Annette Ørts Hansen.

Køber og lejer tøj

https://imgix.billedbladet.dk/ag.jpg
Anne Glad
Foto: Privat

BILLED-BLADET har kontaktet Anne Glad, og hun fortæller, at hun stoppede med at købe nyt tøj den 1. oktober 2019.

- Jeg er kun faldet i en enkelt gang. Det betyder ikke, at jeg ikke bruger penge på tøj. Jeg køber og lejer vintagetøj. Jeg lejer også nyt modetøj fra for eksempel Malene Birger og Ganni. Det kan man via deres webshops. Det er jo ikke bare smart, hvis man skal optage 24 afsnit af "Kender du typen?", men også hvis man skal til fest, smiler hun.

- Jeg håber at inspirere flere til at købe mindre, men bedre tøj. Jeg kommer til at fortsætte, når året er gået. Men så vil jeg tillade mig selv at købe nogle få stykker nyt tøj om året. Maks. tre stykker. Det skal så være noget, jeg kan have i mange år, tilføjer hun.

Læs mere om: