Anne Hjernøe: Det spiser vi juleaften
51-årige Anne Hjernøe skal holde jul hjemme i Aarhus sammen med sin datter Camille, ægtemanden Folmer, sin mor, søster, hendes mand og deres to piger.
De mødes altid før kl. 16.00, så de kan se Disneys juleshow og julekalenderne sammen, og så får de et glas bobler og lidt snacks. Derefter spiser de en lækker julemiddag.
- Det er altid and med alt det, der passer til, som hjemmelavet rødkål, brunede kartofler, aspargeskartofler, sovs, asier, ribsgelé og en sprød kålsalat med for eksempel appelsiner og granatæblekerner, fortæller Anne Hjernøe til BILLED-BLADET og fortsætter:
- Bagefter spiser vi risalamande med varm kirsebærsauce, og der er selvfølgelig en mandelgave, som min mor altid køber.
Maden laves fra bunden
Det er vigtigt for tv-kokken og hendes familie, at de ikke bare tager den nemme løsning og køber det hele færdiglavet.
- Vi uddeler altid opgaver, så nogen steger ænder, andre laver salat, piller kartofler, laver rødkål, kirsebærsauce og risalamanden. Vi vil gerne have, at det meste er hjemmelavet fra bunden, for det, synes vi, smager bedst, fortæller hun og tilføjer:
- På den måde er der ingen, der står med det hele, og derfor ingen julestress, for alle har noget med, og flere af elementerne kan jo laves dagen før eller endnu tidligere. Det er en dejlig tradition.
Danser og synger
Efter middagen har familien nogle særlige juletraditioner.
- Vi plejer altid at danse om juletræet, men i år bliver det nok en lidt mere stille omgang, og vi løber i hvert fald ikke gennem huset og synger ”Nu er det jul igen” for fuld skrue, det må vente til næste år, siger Anne Hjernøe og fortsætter:
- Efter dansen om træet hygger vi med te/kaffe, juleknas og gaver. Og det er én gave ad gangen, så alle kan følge med i, hvad hinanden får.