Tirsdag, 10. november 2015 — af Helle Skram de Fries

Antons revnede bukser på museum

Dukker og rekvisitter fra blandt andt Jullerup Færgeby kommer nu på museum. Her ses fra venstre kaja, Vera, Knud, kaptajn Gus' hund, Pøs, hønen Magda, Anton og Jonas (også kaldet 44).
Dukker og rekvisitter fra blandt andt Jullerup Færgeby kommer nu på museum. Her ses fra venstre kaja, Vera, Knud, kaptajn Gus' hund, Pøs, hønen Magda, Anton og Jonas (også kaldet 44).
Foto: Helge Jensen/ DR
DRs julekalendere gennem mere end 50 år og mange af de elskede figurer og rekvisitter kommer nu på museum.

- Anton, du har revnet dine bukser... 

Den sætning kender alle, der kender "Jullerup Færgeby". Og nu kommer både bukser og Anton sørme på museum.

Fra den 13. november og frem til den 30. december er DR og Post & Tele Museum i Købmagergade i København gået sammen om udstillingen ’Julekalenderens historie – en rejse gennem alle tiders julekalendere’.

Her kan du blandt andet møde figurer som Morten Post, Anton, Kaja & Knud, Fyrmester Holm og mange flere.

Med på udstillingen er også kostumer og de tidligere julekalendere i 1960’erne, dukke-julekalenderne i 1970’erne, de store familieserier som "Jul på Slottet", "Bamse Julerejse" og "Nissebanden", og endelig er der de moderne julekalendere, som for eksempel "Tidsrejsen", "Pagten" og "Absalons Hemmelighed".

- Udstillingen kan samle familier på tværs af generationer. Bedsteforældre husker julekalendere fra deres generation, mens de har set andre kalendere sammen med deres børn. Og de har så igen set nogle andre med deres børn. Det giver en helt masse at snakke om, samtidig med at juleglæden bliver vakt, fortæller projektleder Jon Ulrik Busk Laursen fra DR Salg i en pressemeddelelse. 

Julekalenderudstillingen vil være åben alle dage fra klokken 10.00-18.00 fra den 13. november til den 30. december.

 

 

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden