Tirsdag, 15. juli 2014 - af Dorte Quist

Arvingerne til USA

Foto: Hanne Juul/AOP
Amerikansk TV-selskab vil filme engelsksproget udgave af DR's populære "Arvingerne".

Nu skal de amerikanske TV-seere også stifte bekendtskab med DR's dramaserie "Arvingerne", skriver Ekstra Bladet.

Rettighederne til hitserien, som er skrevet af manuskriptforfatteren Maya Ilsøe, er blevet solgt til det amerikanske produktionsselskab Universal Cable Productions.

Første afsnit af "Arvingerne" blev vist på DR i januar i år og blev med det samme en stor succes, som trak fulde skærme i de ti uger, den blev vist.

Den amerikanske version af serien skal blandt andre produceres af Doug Liman, som også har stået bag storsællerter som de fire film om agenten Jason Bourne med Matt Damon i hovedrollen og filmen Fair Game med Sean Penn og Naomi Watts.

Unikke karakterer

- Arvingerne indholder den slags helt utrolige figurer, som er unikke og minder os om vores egne bedste og mest skøre familiemedlemmer, siger Doug Liman.

Universal Cable Productions var åbenbart ikke de eneste, der havde fået øje på den danske dramaserie.

Udviklingschef Dawn Olmstead fra Universal Cable Productions siger, at "Arvingerne" er et fantastisk drama, som de måtte kæmpe hårdt for at sikre sig rettighederne til.

Seriens handling

"Arvingerne" foregår i den danske udgave på Sydfyn. Ifølge DR's beskrivelse er serien et moderne familieportræt af 68-generationen og deres børn.

Serien handler om fire voksne børn af en internationalt anerkendt kunstner. Da moderen dør, samles børnene for at gøre boet op, men det, der skulle have været en hurtig og smertefri proces, ender med at vende op og ned på deres liv, da hemmeligheder og løgne afsløres.

Arvingerne bliver den seneste af en række nordiske serier, som er eksporteret til USA. Herunder andre DR-serier som 'Broen' og 'Forbrydelsen'.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden