Atlantic Crossing: Sådan fandt Märtha og Olav kærligheden

Kronprinsesse Märtha og kronprins Olav.

Kronprinsesse Märtha og kronprins Olav.

Foto: DR og Ritzau/Scanpix
I DR-serien ”Atlantic Crossing” portrætteres Norges kronprinspar, som var lykkeligt gift, da krigen brød ud.

Anden verdenskrig fik store konsekvenser for Norges kronprinsesse Märtha og kronprins Olav, som portrætteres af Sofia Helin og Tobias Santelmann i DR-serien ”Atlantic Crossing”.

Parret måtte leve adskilt i fem år. Mens Olav levede i eksil i England med sin far, kong Haakon, var Märtha flygtet til USA med deres tre børn.

Kronprinsparret kunne dog se tilbage på et 11 år langt og lykkeligt ægteskab, som havde resulteret i tre dejlige børn, prins Harald og prinsesserne Ragnhild og Astrid. 

Deres første møde

Norges kronprins Olav mødte den svenskfødte prinsesse Märtha for første gang i 1921, hvor hun var 20 år gammel. Og det var kærlighed ved første blik – på trods af, at hun faktisk var hans kusine.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

De mødte hinanden i København, hvor de begge var rejst til for at fejre deres fælles bedstemor, enkedronning Louise.

- Jeg tror, at det var på min farmors 70-års fødselsdag, at jeg blev klar over, at jeg kunne komme til at blive forelsket i prinsesse Märtha, har den senere kong Olav udtalt ifølge norske Dagbladet.

Forlovelse og bryllup

Siden deres første møde i 1921, mødte Märtha og Olav hinanden igen i 1926 og 1927, hvor Märtha og hendes familie var på besøg hos den norske kongefamilie.

De blev forelskede og forlovede sig i al hemmelighed under OL i Amsterdam i 1928, hvor kronprins Olav både vandt Märthas hjerte og en guldmedalje i sejlads.

Forlovelsen blev offentliggjort i januar 1929, og den 21. marts samme år giftede de sig i Vor Frelsers Kirke i Oslo.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden