14. feb. 2021
Af Karina Didriksen

Atlantic Crossing-stjernen Sofia Helin: Sådan fik jeg mit ar i ansigtet

Sofia Helin.
Sofia Helin.
Foto: Jeppe Michael Jensen
Den svenske skuespiller Sofia Helin, som spiller kronprinsesse Märtha i ”Atlantic Crossing”, har et særligt kendetegn i ansigtet.

45-årige Sofia Helin blev kendt for at spille efterforskeren Saga Norén i tv-serien ”Broen”, og nu kan hun opleves i rollen som Norges kronprinsesse Märtha i DR’s søndagsdrama ”Atlantic Crossing”.

Når man ser den svenske skuespiller på skærmen, lægger man hurtigt mærke til, at hun har et tydeligt ar over sin mund i højre side af ansigtet.

Det skyldes en alvorlig ulykke, da hun var 24 år gammel.

Fik smadret sit ansigt

Tilbage i 1996 kom Sofia Helin kørende på sin cykel - uden hjelm og ned ad en bakke - da dynamoen pludselig løsnede sig og satte sig fast i hjulet.

Hun ramte asfalten med ansigtet først, og på få sekunder havde hun fået smadret både tænder, kæbeben og læber.

- Jeg slog heldigvis ikke hul i hovedet, men i ansigtet. Alle fortalte mig, hvor heldig jeg havde været, og det var jeg virkelig. Men når man er ung, går man jo meget op i, hvordan man ser ud, har Sofia Helin fortalt til kk.no.

Har accepteret udseendet

Skuespilleren blev senere opereret, så både ansigt og tænder kom til at se pænere ud. I dag har hun accepteret sit udseende, og arret er blevet en del af hendes kendetegn.

Sofia Helin kan opleves som kronprinsesse Märtha i ”Atlantic Crossing” på DR1 søndage kl. 20.00.

https://imgix.billedbladet.dk/dr-0568551x.jpg
Foto: DR

Læs mere om: